Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά κατά Τσίπρα: «Η μεσαία τάξη εξαντλήθηκε»

Νέα επίθεση από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σε ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του. Εξαντλήθηκε, όμως, η μεσαία τάξη» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε πως οι επιπτώσεις της πολιτικής του «έχουν οδηγήσει στη μιζέρια και τη φτώχεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην πρωτοβουλία των στελεχών της «ΓΕΦΥΡΑΣ», επαναλαμβάνοντας ότι η «μόνη γέφυρα που ταιριάζει αυτήν τη στιγμή στο προφίλ του κ. Τσίπρα είναι η γέφυρα των στεναγμών». Και πρόσθεσε με νόημα: «Γιατί ακούγεται ο στεναγμός του, βλέπει την ήττα που έρχεται. Η αλήθεια είναι ότι φοβάται τις εκλογές. Εάν δεν τις φοβάται και εάν πιστεύει πράγματι ότι κάθε φορά τις εκλογές θα τις κερδίζει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά τοποθετήθηκε και για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας: «Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πολιτική που ασκεί και σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τελεία και παύλα, και αυτό λέμε στον ελληνικό λαό».

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για δύο συντηρητικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Ο ένας υλοποίησε τις συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές. Ο δικός μας ο ρόλος είναι να έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό. Να μας δώσει τη δύναμη».

Παράλληλα, απέρριψε τη θέση της ΝΔ ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι προφανές πως θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

«Το κύριο, όμως, αυτήν τη στιγμή για τις ευρωεκλογές είναι να μη δυναμώσει άλλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να μπει ένα τέλος στη διαρκή λιτότητα, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Να μπει ένα τέλος, δηλαδή, στις πολιτικές που αφήνουν περιθώριο να ανθίσει η ακροδεξιά και ο εθνικισμός που μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» εξήγησε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ