Πολιτικη & Οικονομια

Vouliwatch VS Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων

Αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το αίτημά μας για διαφάνεια από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής φτάνει έως το Συμβούλιο της Επικρατείας» αναφέρει το Vouliwatch και συνεχίζει:

Η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργεί στα οικονομικά των κομμάτων τα οποία λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. 

Μέχρι σήμερα, έχει δημοσιεύσει συνολικά τρεις ετήσιες εκθέσεις για τα έτη 2015,  2016 και 2017 αντίστοιχα. 

Και στις τρεις αυτές εκθέσεις, η Επιτροπή, ενώ διαπιστώνει γενικά παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας από τα κόμματα - όπως ότι παρανόμως χρησιμοποίησαν μέρος της χρηματοδότησης που έλαβαν για έρευνα για να καλύψουν λειτουργικά τους έξοδα - δεν δίνει αναλυτικά στοιχεία και αρκείται σε απλές συστάσεις.

Ειδικότερα, δεν αναφέρει καν ποια κόμματα παραβίασαν τη νομοθεσία ούτε για ποιά ποσά δημόσιου χρήματος.

Το Vouliwatch, εδώ και ένα χρόνο, ζητά διαφάνεια και πληροφόρηση των πολιτών «ενοχλώντας» συστηματικά την Επιτροπή με επιστολές και επίσημα αιτήματα κατάθεσης εγγράφων, βασιζόμενοι στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά και διεθνώς και ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία!

Η Επιτροπή δεν έχει ανταποκριθεί στα νόμιμα αιτήματά μας για διαφάνεια και λογοδοσία. Με τις δισέλιδες, γενικές και αόριστες αναφορές που έχει δημοσιεύσει συσκοτίζει, αντί να διαφωτίζει, τους πολίτες και την κοινή γνώμη σχετικά με τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Η αρχική της τοποθέτηση σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή και πρόδηλη αδιαφορία της απέναντι στα επανειλημμένα, νόμιμα αιτήματά μας, μάς οδήγησε στην αναγκαία αναζήτηση δικαίωσης μέσω της δικαστικής οδού:

Με υπερηφάνεια, λοιπόν, ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019, καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στρεφόμενοι κατά της σιωπηρής απόρριψης των αιτημάτων μας από την Επιτροπή Ελέγχου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ