- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεροβασίλη για επιχείρηση στα Εξάρχεια: Προετοιμαζόταν από μήνες
«Aνόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό»
«Η Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα [...] Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια [...] Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια. Είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό. Προετοιμαζόταν από μήνες».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό 24/7 με αφορμή την σημερινή μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις και σε ένα ξεχωριστό σπίτι στα Εξάρχεια, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση».
«Υπήρχε προετοιμασία πριν από την επέμβαση η οποία δεν ήταν ημερών, είναι μεγαλύτερου διαστήματος και η Ελληνική Αστυνομία δρα όταν διασφαλίζεται και το αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση αν η επιχείρηση ήταν κίνηση αντιπερισπασμού γι’ αυτό το επεισόδιο με τους λιμενικούς, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό είναι ανόητο με την έννοια ότι είναι κάτι το οποίο οργανώθηκε παρακολουθείται από μήνες».
Είπε επίσης ότι στις καταλήψεις δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά στην έρευνα στο ξεχωριστό σπίτι βρέθηκε σημαντική ποσότητα μοιρασμένη σε φακελάκια έτοιμα να βγουν στην κυκλοφορία.
Σε ερώτηση αν πίσω από τις καταλήψεις ή μέσα σε αυτές μπορεί να βρίσκονται και κυκλώματα ναρκωτικών, ή αν οι «μπαχαλάκηδες» συνδέονται με τέτοια κυκλώματα, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο [...] Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».
Σε άλλη ερώτηση για σχόλιο της αντιπολίτευσης ότι είναι προεκλογική η είσοδος στα Εξάρχεια για να πείσει η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει άβατο, η υπουργός απάντησε: «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “γιατί δεν γίνεται, την αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση».
Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι «η Αστυνομία ενεργεί και συνεχώς ενεργεί όπου χρειάζεται και βεβαίως και σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Μενίδι, περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, ή στο Πάντειο» και συμπλήρωσε:
«Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μόνο στο Πάντειο, δεν είναι στο Μενίδι. Υπάρχουν και άλλα σημεία. Η Ελληνική Αστυνομία εκεί όπου μπορεί, στοχεύει και φέρνει τα αποτελέσματα. Αν υπάρχουν αστοχίες ή ανταποκρίνεται στις τόσο μεγάλες ανάγκες; Συχνά όχι. Ωστόσο είναι μια διαρκής μάχη, η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν ξεκίνησε τώρα ξαφνικά αλλά και τίποτα δεν σταματάει εδώ. Σας θυμίζω και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, π.χ. εξαρθρώσεις μεγάλων εγκληματικών ομάδων και στα Εξάρχεια και στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».
Σε μια τελευταία ερώτηση, αν θα συνεχιστούν επιχειρήσεις σε καταλήψεις η υπουργός δήλωσε: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω για τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.