Πολιτικη & Οικονομια

Υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ Θάνος Πλεύρης και Χριστίνα Τετράδη

Πού κατεβαίνουν - Το who is who

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Πλεύρης
Θάνος Πλεύρης/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Δύο ακόμα υποψήφιους βουλευτές ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Θανάση Πλεύρη, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στην Α' Αθήνας και τη Χριστίνα Τετράδη που θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου.

O Θάνος Πλεύρης είναι απόφοιτος Νομικής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης, και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το Ιατρικό Δίκαιο. Ασκεί μάχιμη δικηγορία, ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές, ζητήματα βιοηθικής και ποινικής ευθύνης στην ιατρική πράξη.

Στη προσπάθειά του για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων ίδρυσε τη ΜΚΟ με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ.)». Είναι πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Ευρωβουλευτής και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Είναι παντρεμένος με την Λένα Παπαθεολόγου και έχουν δύο παιδιά.

Η Χριστίνα Τετράδη είναι επιχειρηματίας-ξενοδόχος και δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο, απ’ όπου και κατάγεται. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Τουριστικών Επιχειρήσεων Zante Hospitality Group και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού στο Thames Valley University της Μεγάλης Βρετανίας, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Marketing. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένη με τον πρώην υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Τάσο Λιάσκο και έχουν μια κόρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ