- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζάεφ-Μέρκελ: Ιστορική η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια
Τηλεφωνική συνομιλία - Τι είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τονίστηκε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας αποτελούν ιστορική στιγμή και ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί παράδειγμα για την περιοχή των Βαλκανίων και καλή είδηση για την Ευρώπη.
«Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαιώνει ότι ο διάλογος και η διπλωματία φέρνουν θετικά αποτελέσματα για την υπέρβαση των ανοιχτών ζητημάτων και μπορούν να αποφέρουν συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για τους πολίτες. Όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της συνεργασίας. Πέραν αυτού, στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε και επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και 250 επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.
Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Ζάεφ ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ για την υποστήριξη που παρέχει η Γερμανία σε όλες τις διαδικασίες, περιλαμβανομένης της υπέρβασης της διαφοράς με τη γειτονική Ελλάδα για το όνομα, τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και ιδίως για τον οικονομικό σύμβουλο που εξασφάλισε η Γερμανία προκειμένου να βοηθήσει την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.
Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε στήριξη από τη Γερμανία σχετικά με την απόφαση που πρέπει να λάβει το Συμβούλιο της ΕΕ τον Ιούνιο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία. Υπογράμμισε ότι, με δεδομένο ότι η χώρα έχει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ από το 2005, υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και έφερε αποτελέσματα στις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες, είναι καιρός το Συμβούλιο της ΕΕ να λάβει θετική απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Η ανακοίνωση του Παρατηρητήριου fake news της Νέας Δημοκρατίας
Yποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα όφειλε να παραστεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου o πρωθυπουργός
Πώς αιτιολόγησε την απόφαση του
«Σε λίγα χρόνια η κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης
Οι λόγοι που επικαλούνται
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.