Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι για τα δάνεια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Xαιρετίζει την «έστω και καθυστερημένη» ανταπόκρισή τους στη σχετική συζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Θεοδωράκης / Βουλή
Σταύρος Θεοδωράκης / Βουλή / © intime news / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση από το Ποτάμι για τα δάνεια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ποτάμι χαιρετίζει την, έστω και καθυστερημένη, ανταπόκριση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τα δάνεια τους.

Και θα είναι μια καλή αρχή αν όντως τηρήσουν τις δεσμεύσεις τις οποίες ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι διαδοχικά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εκμεταλλευτεί την δημοσκοπική της άνοδο και να διεξάγει «πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικών πόρων» με αποκλειστικό σκοπό – όπως ανακοίνωσε - να αποπληρώσει μέχρι τις ευρωεκλογές ένα εκατομμύριο από τα 279 που οφείλει στις τράπεζες, είναι πράγματι αξιέπαινη.

Αξιόλογη και ευρηματική είναι και η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να διαθέσει έναντι τιμήματος το βίντεο-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με στόχο - όπως υπολογίζουν – να συγκεντρώσουν μέχρι τις 26 Μαΐου, μισό εκατομμύριο ευρώ, από τα 226 που χρωστούν στις πιστώτριες τράπεζες.

Ομοίως χρήζει θετικής αναφοράς η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κυβερνητικά του στελέχη και όσοι έχουν διορισθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε υψηλές κρατικές θέσεις, θα αναλάβουν να καλύψουν το πλάνο των 200.000 ευρώ έτσι ώστε να αποπληρωθεί μέρος των 6 εκατομμυρίων που οφείλει στις τράπεζες.

Τέλος, το Ποτάμι χαιρετίζει την απόφαση των τριών κομμάτων να ψηφίσουν από κοινού νέα τροπολογία με την οποία ακυρώνουν την τροπολογία που ψήφισαν τον Μάρτιο του ’18 και η οποία κατοχύρωνε το ακατάσχετο του 50% των κρατικών τους επιχορηγήσεων. Τροπολογία – θυμίζουμε - που μόνο το Ποτάμι είχε τότε καταψηφίσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ