Πολιτικη & Οικονομια

Η Ρένα Δούρου «κόβει τα μούσια» (video)

«Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Από σήμερα Πρωταπριλιά, ας κόψουμε τα μούσια. Μην διαβάζεις fake news, μην μοιράζεσαι fake news» έγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναρτώντας ένα βίντεο όπου ξυρίζεται.

Η ιστορία ξεκίνησε με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η οποία οργάνωσε σήμερα, 1η Απριλίου, τη δράση «Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας» για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στο φαινόμενο των fake news και της παραπληροφόρησης, τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αντιπροσωπεία, σε συνεργασία με εκπροσώπους του ελληνικού τύπου, "διέρρευσε" σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την "είδηση" ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της ώρας έχει καταργηθεί από φέτος.

Αυτό ωστόσο ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Σε αυτήν καμπάνια και η Ρένα Δούρου, η οποία ανάρτησε στο προφίλ της στο Twitter σχετικό βίντεο με την ίδια να «κόβει τα μούσια της», γράφοντας «Διαβάζεις www.ωραίαείναιηνύφημας.γρ www.ωραίαταπροικιάτης.κομ άρθρο με τίτλο ΣΟΚ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΕΤΑΝΕ. Ανυπόγραφο. Υποψιάσου.».