Πολιτικη & Οικονομια

Δυναμιτίζει τα σενάρια εκλογών η αναβολή της επίσκεψης των θεσμών

Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα κι αναβλήθηκε έπειτα από ελληνικό αίτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος © INTIMENEWS.GR / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η αναβολή έλευσης των ελεγκτών των θεσμών στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, έχει διπλή ερμηνεία, σύμφωνα με το newsit.gr. Όσοι ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός θέλει να επισπεύσει τις εκλογές και να στήσει τετραπλές κάλπες τον Μάιο, πιστεύουν ότι η αναβολή είναι τεχνική και θέλει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές χωρίς να έχει μεσολαβήσει διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη.

Η νέα ημερομηνία, η 6η Μαΐου, σε αυτό το σενάριο, ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφού δεν θα υπάρχει κυβέρνηση και η Βουλή θα έχει διαλυθεί. Ως εκ τούτου η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις.

Το άλλο σενάριο αναφέρει ότι για να κλείσει η κυβέρνηση ραντεβού με τους δανειστές τον Μάιο και μάλιστα την 6η Μαΐου, σημαίνει ότι καίγεται η πιθανότητα της προσφυγής στην κάλπη τον ίδιο μήνα. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση θέλει ο νέος κύκλος επαφών να είναι καλά προετοιμασμένος και να έχουν κλείσει εξ αποστάσεως ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την ρύθμιση οφειλών.

Από την πλευρά τους οι δανειστές και ειδικά η ΕΚΤ θέλει να δει ολοκληρωμένο το πλαίσιο για την πρώτη κατοικία. Περιμένει δηλαδή τις υπουργικές αποφάσεις και τους εφαμοστικούς νόμους. Ο Μάριο Ντράγκι δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων και δεν δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ότι θα κλείσει και την τελευταία χαραμάδα στους κακοπληρωτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ