Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 457

Γκρίζα (δημοσκοπικά) σύννεφα πάνω από το Μαξίμου

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 457
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53264-117481.jpg

Γκρίζα (δημοσκοπικά) σύννεφα πάνω από το Μαξίμου. Σε κυλιόμενες μετρήσεις τα τελευταία 24ωρα, η ΝΔ εμφανίζει κάμψη. Μικρό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Αποκλείονται οι εκλογές με τέτοια νούμερα» ήταν το σχόλιο συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ούτε με «ατύχημα»;


Τώρα, τι θα πείτε αν ακούσετε ξανά ψιθύρους για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης; Μάλιστα ακούστηκε το όνομα του επικεφαλής: Παν. Βουρλούμης, πρώην διοικητής του ΟΤΕ. Υπερήλιξ...


Δεν ήταν πρώτος ο Μαν. Γλέζος που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση εκλογικής νίκης, για λόγους αρχής.


Το είχε τολμήσει πέρσι προεκλογικά η Νάντια Βαλαβάνη, αλλά της είχε μπει πάγος.


Υπάρχει και η «τάση» του Αλέξη Μητρόπουλου, που δηλώνει ανοιχτά πως δεν δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ να απεμπολήσει την εξουσία για λόγους αρχής. Σιγά, τώρα!


Γιάννης Δραγασάκης: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «μικρό καλάθι». Πόσο μικρό;


Βαρυσήμαντη παρότρυνση του Γ. Βαρουφάκη προς την κυβέρνηση, να πορευτεί η χώρα μέχρι τον Απρίλιο χωρίς τη δόση του δανείου.


Μάλλον τον πρόλαβε η τρόικα που σχεδιάζει κάτι ανάλογο, αν οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση ναυαγήσουν. Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον;


Προς ΝΔ: Τι να κάνουμε, παιδιά, μία είναι η θέση του επιτρόπου και οι μνηστήρες πιο πολλοί από αυτούς της... Πηνελόπης.


Πρόταση από το γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο για την τοποθέτηση managers από την ελεύθερη αγορά στα ακαδημαϊκά ιδρύματα με αρμοδιότητα τα οργανωτικά και οικονομικά τους.


Οι πανεπιστημιακοί, ακόμα και αυτοί από το χώρο της ΝΔ, αντιδρούν – και σε αυτό. Αναμένεται σχόλιο του υπουργού Παιδείας για τη συγκεκριμένη πρόταση. Υπομονή.


Πάνω από 20.000 υπογραφές για ανοιχτά πανεπιστήμια. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Ο Γκι Φέρχοφστατ στην Αθήνα, σε εκδήλωση των Ευρωπαίων φιλελευθέρων. Μήνυμα στέλνει και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Παρουσία μετά από καιρό του Γ. Φλωρίδη και της Α. Διαμαντοπούλου.


Έκπληξη: Η αντίδραση της Δράσης στο φόρο για τα ακίνητα συγκέντρωσε στο Facebook 25.000 like.


Άφαντοι οι ισολογισμοί στα νοσοκομεία – έχουν να παραδοθούν από το 2010! Οι διοικήσεις αλλάζουν, αλλά οι ισολογισμοί δεν κοινοποιούνται. Τι λέει γι’ αυτό ο λαλίστατος υπουργός Υγείας;


Ο Καμμένος θα υποβάλει –μια ακόμη– μήνυση για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και απάτη σε όσους υπογράψουν το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Συμφωνεί ο Τ. Μπαλτάκος; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ