- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας
Αποτροπιασμός για την επίθεση και θερμά συλλυπητήρια
Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
ΣΥΡΙΖΑ
Τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.
«Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία », επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.
ΝΔ
Την «οδύνη» του για τις φονικές επιθέσεις σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στις Σάπες Ροδόπης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θα ήθελα εδώ από τις Σάπες να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό, το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας, την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του '90, είναι μια πολιτική, η οποία έχει ριζώσει. Και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, έτσι ώστε όλοι οι έλληνες πολίτες ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».
Το Ποτάμι
Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία
«Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή @jacindaardern, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια».
In Greece, our thoughts are with all those who are suffering because of the horrific terrorist attack against mosques in #Christchurch, New Zealand. Dear @jacindaardern please accept my heartfelt condolences.
— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) March 15, 2019
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.