Πολιτικη & Οικονομια

Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας

Αποτροπιασμός για την επίθεση και θερμά συλλυπητήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Ζηλανδία
Νέα Ζηλανδία, Κράισττσερτς / © EPA/Martin Hunter

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη  Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

ΣΥΡΙΖΑ

Τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.

«Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία », επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

ΝΔ

Την «οδύνη» του για τις φονικές επιθέσεις σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στις Σάπες Ροδόπης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα εδώ από τις Σάπες να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό, το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας, την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του '90, είναι μια πολιτική, η οποία έχει ριζώσει. Και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, έτσι ώστε όλοι οι έλληνες πολίτες ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».

Το Ποτάμι
 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία

«Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή @jacindaardern, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ