Πολιτικη & Οικονομια

Τι απαντά η Μυρσίνη Λοΐζου για τις αναρτήσεις για την τρομοκρατία

«Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ. Είναι μικροπολιτική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mirsiniloizou
Μυρσίνη Λοΐζου

Στην ΕΡΤ μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εξηγώντας γιατί αποδέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφια και απάντησε στους επικριτές της για τις παλαιότερες επίμαχες αναρτήσεις της με θέμα την τρομοκρατία.

«Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ. Είναι μικροπολιτική. Ήταν κάτι για το οποίο από τότε είχα ζητήσει συγγνώμη. Τα social media μάς κάνουν καμιά φορά να ξεφεύγουμε και ο γραπτός λόγος δεν είναι σαν τον προφορικό, αλλιώς διαβάζεται, αλλιώς ακούγεται. Ζήτησα συγγνώμη και τότε και ζητάω και τώρα», δήλωσε σχετικά με ανάρτησή της για τα θύματα της 17Ν.

Αναφορικά με την πρόταση να συμμετέχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι της έγινε «από κάποια στελέχη που είχα γνωριστεί και είχαμε δουλέψει μαζί για το θέμα της ΑΕΠΙ και των πνευματικών δικαιωμάτων». «Δέχθηκα αμέσως γιατί η ιδέα να αγωνιστώ για τον πολιτισμό και τα πνευματικά δικαιώματα ήταν κάτι που με ενδιέφερε πάρα πολύ, ήταν κάτι που αγωνιζόταν και ο πατέρας μου και η μητέρα μου πριν 30-40 χρόνια.

Η Μυρσίνη Λοΐζου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ εξέφρασε και την ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς. «Έχω ένα παιδί 15 χρονών, είναι κορίτσι και με ανησυχεί πάρα πολύ η δύναμη που έχει αποκτήσει η ακροδεξιά. Ο φασισμός ήταν κάτι που έζησα από μικρή στο σπίτι μου με τη σύλληψη του πατέρα μου. Μπήκαν μέσα, τον άρπαξαν, τον πήγαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, τον χάσαμε, δεν ξέραμε που είναι. Είναι κάτι που βλέπω να συνεχίζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και θέλω να κοιτάω το παιδί μου στα μάτια, να μπορώ να του προσφέρω μία ελευθερία και όχι αυτόν τον φασισμό και τον ναζισμό που τον βλέπω αυτή τη στιγμή να ξυπνάει και να υπάρχει γύρω μας.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ