Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 456

Ξαφνικός έρωτας των ΜΜΕ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ελέω Χρυσής Αυγής

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 456
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52658-116276.jpg

Η διγλωσσία δεν είναι μόνο προνόμιο των Ελλήνων πολιτικών. Ακούσαμε ότι ο Όλι Ρεν ανεπισήμως λέει πως ουδόλως θορυβεί πλέον την Κομισιόν αν θα γίνουν εκλογές και νικήσει ο Αλ. Τσίπρας.


Βαρυσήμαντη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ είκοσι λεπτών, μας έλεγαν από το Μαξίμου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με υπονοούμενα για σκληρή διαπραγμάτευση.


Πεντάλεπτη συνάντηση όπου ζητήσαμε να τηρηθούν τα συμφωνημένα, σχολίασε η Μέρκελ. Ποιος λέει αλήθεια;


Να συμμαζέψει τον Τάκη Μπαλτάκο ώστε να μη μιλά πολύ, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Να μιλάει όσο θέλει, πολίτης είναι, η γνώμη της Σοφίας Βούλτεψη. Μια ωραία οικογένεια στη ΝΔ.


Μήπως καταλάβατε τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις; Κατάργηση (Κουράκης), διαδηλώσεις στην «ουρά» των σημερινών παρελάσεων ή μήπως ελεύθερες παρελάσεις πολιτών (Θ. Φωτίου);


Και τώρα, το ΟΧΙ του Τέρενς Κουίκ: «Σήμερα έχω στη σκέψη μου μόνο το ηρωικό έπος και όχι να μολύνω το μυαλό μου με όσα λένε οι συριζαίοι για τις παρελάσεις»...


Ξαφνικός έρωτας των ΜΜΕ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ελέω Χρυσής Αυγής.


«Ανοιχτή πληγή» για τον ΣΥΡΙΖΑ –αλλά κρυμμένη εντός κομματικών συνόρων– και η εμμονή του Μανώλη Γλέζου για το κατοχικό δάνειο. Τι συμβαίνει στο... μαντρί;


Απίστευτο. Μαθαίνουμε από τη «Δράση» πως η διαβούλευση για τους φόρους στα ακίνητα διήρκεσε όλο κι όλο δύο εργάσιμες, μια ώρα και ένα τέταρτο, με απόκρυψη των σχολίων!


Ανατροπές στη ΝΔ από το γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο. Από τις 25 κομματικές γραμματείες έμειναν 8, μειώνονται κατά 60% οι τοπικές οργανώσεις.


Στον εξορθολογισμό της ΝΔ προβλέπεται μεταξύ άλλων και μείωση κατά 15% στους μισθούς των υπαλλήλων στη Συγγρού. Νέοι καιροί –και γραμματείς–, νέα ήθη.


Διαφωνεί ο Χρήστος Ζώης –αρχηγός του κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ–με το κλείσιμο της ΕΑΒ γιατί την ίδρυσε ο... Κωνσταντίνος Καραμανλής!


«Η ΕΑΒ ανήκει στον ελληνικό λαό», δήλωσε. Και τα χρέη της;


«Επιθυμώ να υπογραμμίσω τη σημασία που έχει η επιτυχία σας για τη συλλογική και συντροφική υπόθεση, το μεγάλο στόχο της κοινωνικής Ευρώπης... Καλούς αγώνες, σύντροφοι!». Αλέξης Τσίπρας προς ΚΚ Βοημίας Μοραβίας.


Όσο για τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα, μαθαίνουμε πως τα επικοινωνιακά μαθήματα πιάνουν τόπο.


«Δεν θα ψηφίσω άλλα μέτρα, ας πάμε στο ρούβλι» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος. Έρχονται οι Ρώσοι... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ