- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι αθώο του αίματος
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξηγεί, μεταξύ άλλων, γιατί δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών
«Οι εικόνες πολλές φορές δίνουν λάθος μηνύματα. Και εγώ δεν ήθελα να δώσω ένα λάθος μήνυμα», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε από τον Στέφανο Διαμαντόπουλο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη", γιατί δεν παρευρέθηκε χθες το βράδυ στην εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών. Διευκρίνισε βέβαια ότι το Ποτάμι μιλάει με όλους, καθώς δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο εκπρόσωπος μιας μεγάλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρώπης και να μη βρίσκει εδώ συζητητές. Μάλιστα στη χθεσινή εκδήλωση από το Ποτάμι παρευρέθη ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος.
Ωστόσο, όπως εξήγησε, «το να εμφανιστώ με τον κ. Τσίπρα στην ίδια εκδήλωση θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα. Εγώ δεν είμαι στο πλευρό του κ.Τσίπρα, όπως δεν είμαι και στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι μια μεγάλη δοκιμασία για το Ποτάμι, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν θετική στάση απέναντι στο Κίνημα και μπορούν να κρατήσουν ζωντανή μια εναλλακτική λύση για τη χώρα. «Υπάρχει ένας κόσμος που είναι κρυφοποτάμι στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν το ‘’φωνάζει’’ διότι το Ποτάμι δεν έχει αναπτύξει τον κομματικό του πατριωτισμό.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το Ποτάμι θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών από την πλευρά των Ευρωπαϊστών και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ευρωπαϊκή ατζέντα που παρουσίασε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.
Ερωτηθείς γιατί ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «αυτή είναι η περηφάνια μας. Το ότι την ίδια βδομάδα εμείς είπαμε ‘’όχι’’ στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα είπαμε ‘’ναι’’ στη Συμφωνία γιατί τη θεωρούσαμε πατριωτικά ωφέλιμη». Ενώ στη διαπίστωση ότι θα ήταν ήρωας στη Βόρεια Ελλάδα αν είχε ρίξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως ίσως δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση, αλλά η χώρα. «Θα υπήρχε ένα κυλιόμενο μικρό χάος στα Βαλκάνια» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να μετράμε τα πράγματα μόνο με ένα συναισθηματισμό αλλά με βάση τις επιλογές που οδηγούν στο μέλλον. «Εγώ θα επιμείνω ότι η απόφαση να αλλάξουμε το όνομα της γειτονικής χώρας από Μακεδονία – όπως την έλεγαν σε όλο τον κόσμο – σε Βόρεια Μακεδονία θα είναι τελικά μία επωφελής πατριωτική λύση», κατέληξε.
Μιλώντας για τη χρησιμότητα του Ποταμιού στη χώρα και για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, εφόσον είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι έχει συγκεκριμένη πρόταση και ότι είναι η δύναμη που θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα μέσα από τη δημόσια διοίκηση. «Το Ποτάμι, είναι αθώο του αίματος» είπε χαρακτηριστικά, καθώς δεν μετέχει στο κομματικό κράτος και είναι απέναντι στα πολιτικά κονκλάβια στις υπηρεσίες. Κάτι που, όπως είπε, δεν μπορούν να δεχτούν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια και του Νίκου Νυφούδη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι είναι μια καλή πρόταση για την πόλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.