- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεροβασίλη: Απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας κι ανοχής
«Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους»
«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Η αστυνομία», προσέθεσε, «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».
Η κ.Γεροβασίλη επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας». Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της 'Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές "παχέων αγελάδων", ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».
Η κ. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές - διαρρήξεις κατά 9%. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.