Πολιτικη & Οικονομια

Η Νοτοπούλου παρέδωσε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Παρέλαβε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου - Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης η τελετή παράδοσης-παραλαβής κατά την οποία η απερχόμενη υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η Κατερίνα Νοτοπουλου στην ομιλία της στάθηκε στα όσα -όπως είπε-  έγιναν αλλά και όσα δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήθουν, στην σύντομη θητεία της ως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Σήμερα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πετύχαμε το ΥΜΑΘ να πρεσβεύει την εξωστρέφεια, τον πολιτισμού, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη».

Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως «κατά την διάρκεια της θητείας μου ήρθε μια συμφωνία που προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και έτσι η Ελλάδα απέκτησε έναν σύμμαχο και φίλο με αυτή την έντιμη συμφωνία». 

Η Κατερίνα Νοτοπουλου ανέφερε μάλιστα πως πλέον θα στραφεί στην μάχη της αυτοδιοίκησης και καλεί την Θεσσαλονίκη να προχωρήσουν μαζί αυτό τον δρόμο. «Τώρα το τιμόνι του ΥΜΑΘ κρατάει η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε καλωσορίζω με πολύ χαρά, και είμαι σίγουρη πως θα έχεις μια παραγωγική πορεία», είπε η κ. Κατερίνα Νοτοπουλου δίνοντας τον λόγο στην νέα υφυπουργό.

Στη συνέχεια η Ελευθερία Χατζηγεωργίου απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. «Δεσμευομαι να υπηρετήσω το έργο για την αναβάθμιση της βόρειας Ελλάδας. Μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία της ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του τόπου», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως η προσπάθεια του να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει δεν είναι μια προσπάθειά που ξεκινάει σήμερα. Η νέα υφυπουργός μίλησε και για την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε συμφωνία πρότυπο. «Κινητοποίησε ευαισθησίες και φόβους κάτα την γνώμη μου αβάσιμους. Είναι μια Συμφωνία σταθμός,που όχι μόνο αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας, αλλα μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση μας».

Ελευθερία Χατζηγεωργίου © INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελευθερία Χατζηγεωργίου © INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πηγή: seleo.gr