- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγωγή Παπακώστα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Θεωρώντας ότι η στάση του απέναντί της «υπερέβη τα εσκαμμένα»
Αγωγή σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, για τη στοχοποίησή της με αφορμή τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μιλώντας σχετικά σήμερα, στο Πρακτορείο 104,9 fm, η κ. Παπακώστα επισήμανε ότι η στάση του απέναντί της «υπερέβη τα εσκαμμένα», ενώ άσκησε δριμεία κριτική και κατά της Φ. Γεννηματά, η οποία, όπως είπε, «είναι λαλίστατη για να απευθύνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και σε μένα προσωπικά - συνεπικουρώντας τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή την προσπάθεια».
«Εδώ δε μιλάμε για πολιτική κριτική, εδώ μιλάμε για υπέρβαση των εσκαμμένων, εδώ μιλάμε για στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρος και της προσωπικότητας του βουλευτή, εδώ μιλάμε για ακύρωση, μέσω προσωπικής επίθεσης στον βουλευτή, με στοχεύσεις και αναφορές περί προδοσίας και προδοτών, περί, εν πάσει περιπτώσει, συναλλαγής κι ανταλλαγμάτων, περί εξαγοράς, περί μιας σειράς ζητημάτων, τα οποία μάλιστα όταν στοχοποιηθήκαμε - και εγώ προσωπικά ιδίως - τα ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης, τότε τα βάφτισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είχε την ευκαιρία να τα αποκηρύξει, ως συνήθη πρακτική. Αυτά δεν αποτελούν συνήθη πρακτική», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπακώστα.
«Πρώτη φορά συνέβησαν τώρα, πρώτη φορά συνέβησαν σε βάρος πολιτικού της αντιπάλου, επειδή τυχαίνει να είμαι πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, πρώτη φορά στοχοποιήθηκε βουλευτής με τον τρόπο που στοχοποιήθηκα εγώ και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί είναι κατήφορος», είπε ακόμη.
Εξηγώντας το σκεπτικό που την οδήγησε στην απόφαση να κινηθεί δικαστικά σημείωσε: «Πρέπει να σας πω ότι πρώτη φορά φοβήθηκα, όχι για τον εαυτό μου αλλά για την αγριότητα, για την έλλειψη ηθικής και για τον τρόπο στοχοποίησης που παραπέμπει σε άλλες εποχές, οι οποίες πραγματικά στεναχώρησαν και αιματοκύλησαν τη χώρα» και πρόσθεσε: «Έτσι λοιπόν, θεώρησα, ότι επειδή αυτά δε λύνονται στις αίθουσες δικαστηρίων και ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα στα δεκαεννιά αυτά χρόνια παρά την πολιτική κριτική που μου ασκήθηκε, ή που άσκησα, να εμπλακώ σε τέτοιες διαδικασίες θεώρησα ότι αυτή τη φορά έχουμε υπερβεί τα όρια και πρέπει να ξαναβάλουμε τις "κόκκινες γραμμές" και έτσι άσκησα αυτήν την αγωγή».
Παράλληλα χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» το ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού και μάλιστα «αυτοδυναμία» σε μια εποχή που χρειάζονται συνεργασίες από όλους για τη χώρα «χωρίς να του λέει τι ακριβώς θέλει να κάνει σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα». Όπως σημείωσε ένα από αυτά «είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Όσον αφορά στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η κ. Παπακώστα σχολίασε: «Οφείλει να εξηγήσει, εδώ και τώρα, η κ. Γεννηματά, διότι είναι λαλίστατη για κριτική, είναι λαλίστατη για να αποδομεί την ελληνική οικονομία, είναι λαλίστατη για να απευθύνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και σε μένα προσωπικά - συνεπικουρώντας τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή την προσπάθεια - δεν είναι όμως καθόλου λαλίστατη, αντίθετα έχει αφωνία ψαριού, όταν καλείται να απαντήσει για τα "μαύρα ταμεία" του ΠΑΣΟΚ».
«Έτσι λοιπόν δε πας σε εκλογές ζητώντας την ψήφο του πολίτη, μη έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει τις ντουλάπες σου από τους σκελετούς... Και δεν οφείλονται εξηγήσεις, όταν μάλιστα ο κ. Τσουκάτος πετάει το γάντι και λέει "πείτε την αλήθεια και ζητήστε μου συγνώμη, διότι την αποκρύψατε για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ»; πρόσθεσε.
«Έθεσα λοιπόν ένα ερώτημα και περιμένω απάντησή. Αντί άλλης απάντησης, αξιολογεί γιατί τα στελέχη της τη χαιρετούν και γιατί στελέχη, τα οποία πράγματι ασκούσαν κριτική στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια τελείως διαφορετική κυβέρνηση,, τώρα έχουν να συμμαχήσουν για το καλό της χώρας σε μια προσπάθεια που γίνεται και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις», σημείωσε η κ. Παπακώστα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση του πρώην ευρωβουλευτή
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.