Πολιτικη & Οικονομια

Χυδαίος ακόμα και απέναντι σε νεκρούς

Με το να συνεχίζει να προσβάλλει τη μνήμη ενός νεκρού, ξεπέρασε τον εαυτό του

Κώστας Δέρβος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την προχθεσινή του απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε μετά θάνατον τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη για τις χυδαίες επιθέσεις που είχε υποστεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, από το βήμα της Βουλής, αλλά και από δημόσιες τοποθετήσεις του. Επιδίκασε, μάλιστα, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη του θανόντος, ποσό ύψους €18.000 στους συγγενείς του, χαρακτηρίζοντας πλέον και με κάθε επισημότητα τον κ. Πολάκη ως υβριστή και τις αιτιάσεις του ως ψευδείς και ανυπόστατες.

Αμέσως, ο υπουργός προέβη σε ένα ακόμη παραλήρημα, από τα συνηθισμένα του, όπου με τη γνωστή του τοξικότητα δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η εν λόγω δικαστική απόφαση είναι αποτέλεσμα του ότι «δεν ασχολήθηκε» αλλά προδίκασε πως στο Εφετείο θα ασχοληθεί διότι «εκεί που μας χρώσταγαν, δε θα μας πάρουν και το βόδι». Όσο πλούσια κι αν είναι η ελληνική γλώσσα, στην περίπτωση του κ. Πολάκη μοιάζει πλέον αδύναμη να εκφράσει όλη την τοξικότητα που έχει σπείρει στο δημόσιο λόγο και όλα τα συναισθήματα που προκαλούν κατά καιρούς τα ξεσπάσματά του. Θα έλεγα ότι με το να συνεχίζει να προσβάλλει τη μνήμη ενός νεκρού, ξεπέρασε τον εαυτό του, αν δεν είχε αποδείξει πως έχει θέσει τον πήχη της ξεφτίλας στα Τάρταρα.

Όμως, τι εννοεί άραγε ο κ. Πολάκης όταν λέει πως δεν ασχολήθηκε; Εννοεί πως αρκέστηκε απλώς στο να εκτοξεύει τις αβάσιμες κατηγορίες του κατά του εκλιπόντος Β. Μπεσκένη χωρίς να έχει διεξάγει για αυτές την παραμικρή έρευνα, με αποτέλεσμα φυσικά αυτό να αποδειχθεί στο δικαστήριο; Ή μήπως εννοεί ότι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ασχολήθηκε αρκετά, όπως έχει αντιθέτως πράξει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με το να προκαταλαμβάνει δημοσίως αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να απειλεί με θράσος δικαστικούς λειτουργούς, να ξερνά ασταμάτητα αντιθεσμικούς οχετούς ή να κατασκευάσει καμιά ακόμη καινούρια ιστορία σπίλωσης όσων θεωρεί εχθρούς του με ψευδομάρτυρες;

Αν με κάτι έχει ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Πολάκης είναι οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, η συκοφάντηση των αντιπάλων του, το πόσο λεβέντης είναι ο ίδιος, το facebook και το twitter. Σίγουρα πάντως δεν έχει ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιό του, αυτό της Υγείας, καθώς την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ έχουμε ήδη 41 νεκρούς από τη γρίπη, επιμένει πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Ο Βασίλης Μπεσκένης δεν έζησε για να δει τη δικαίωσή του. Τίποτε όμως δεν εμπόδισε τον Πολάκη να συνεχίσει απτόητος. Δεν μας αξίζουν Πολάκηδες, αλλά δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπομείνουμε για λίγο ακόμη. Όχι για πολύ, βέβαια, καθώς σύντομα έρχεται η στιγμή που, ό,τι κι αν κάνουν, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, μαζί με ό,τι νοσηρό εκπροσωπούν.