- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρίτσης: Tο υπουργείο Εσωτερικών θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών
Υπονοούμενα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και από τον Σκουρλέτη
Ανοιχτό αφήνουν το παράθυρο για πρόωρες εκλογές ολοένα και περισσότερα μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι Αλέξης Χαρίτσης και Πάνος Σκουρλέτης υπονόησαν ότι μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές πριν από τον Οκτώβριο.
«Tο υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο, μιλώντας στον Real fm. Πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και θα παρουσιαστεί μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά.
Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το υπουργείο στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. «Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτήν τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha 989, είπε: «Το σενάριο να γίνουν όλες μαζί οι εκλογές δεν είναι το σενάριο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει τον χρόνο που διαθέτει. Από κει και έπειτα αυτό διαμορφώνεται και από άλλες παραμέτρους και καταστάσεις που δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση και τον σχεδιασμό της. Πάντοτε θα υπάρχει και το απρόβλεπτο».
Και πρόσθεσε: «Μόλις πριν από 2-3 εβδομάδες περάσαμε έναν σκόπελο, που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει αλλιώς το αποτέλεσμα, εννοώ την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανανέωση των 151 ψήφων, προφανώς το ενδεχόμενο να πάμε νωρίτερα στις εκλογές θα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο».
«Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής, παίχτηκε αυτό το χαρτί από την αντιπολίτευση. Μιλάω για την ανάγκη παρά τις διαφωνίες να προχωρήσουμε με έναν τρόπο ώστε αυτό το διάστημα να είναι παραγωγικό για την κοινωνία» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών
Ο νευροχειρουργός τονίζει τους κινδύνους και την έγκαιρη παρέμβαση
Συζήτηση για Ιράν, ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και διπλωματικές πρωτοβουλίες ειρήνευσης
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνει την παγκόσμια αβεβαιότητα σε μία περίοδο πιεσμένων δημόσιων οικονομικών
Ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2
Στα 270 δισ. κ.μ. αερίου τα δυνητικά αποθέματα
Τι ισχύει με τη διαδοχική άρνηση σε προτάσεις εργασίας της ΔΥΠΑ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου
«Το Φόρουμ ωριμάζει και η Ελλάδα γίνεται επίκεντρο για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Συμεών Τσομώκος
Η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση της θητείας του
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Ποιοι και πότε πληρώνονται λιγότερα
Ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ θα δίνονται από το νοσοκομείο
Μήνυμα σταθερότητας και ταχύτερης μείωσης χρέους από τη Σύνοδο του ΔΝΤ
Η δουλειά έχει γίνει: το δημόσιο χρήμα μοιράστηκε κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία
Υπέρβαση στόχων με ώθηση από τα φορολογικά έσοδα και τη συγκράτηση δαπανών
Στο κέντρο της Αθήνας πωλείται ακριβότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.