Πολιτικη & Οικονομια

Η Νοτοπούλου μοιράζει πεντοχίλιαρα σαν τα πετσετάκια και το Twitter το γλεντάει

Σε... άσημους συλλόγους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Νοτοπούλου
Κατερίνα Νοτοπούλου © INTIMENEWS / ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ

Θύελλα έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη του protagon.gr, πως η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει, ή πιο ορθώς χρηματοδοτεί, με 5.000 ευρώ μια στρατιά από πολιτιστικούς και όχι μόνο συλλόγους.

Μεταξύ αυτών των φορέων και η «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών». Την 1η Φεβρουαρίου εγκρίθηκε η επιχορήγηση του εν λόγω φορέα με το ποσό των 5.000 ευρώ, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβληθεί στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Πρόκειται για μία μόνο από τις 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ και παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση στην αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι. Συνολικά υποβλήθηκαν 64 προτάσεις. Σε όσες δεν εγκρίθηκαν θα δοθεί η ευκαιρία να καλυφθούν από επόμενο πρόγραμμα, υποσχέθηκε η γαλαντόμα υφυπουργός, ενώ τρέχουν ήδη και άλλα τρία προγράμματα του ΥΜΑΘ.

Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της λόγω και προεκλογικού αγώνα της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπέγραφε ασταμάτητα τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων. Το ίδιο είχε κάνει και τον περασμένο Νοέμβριο. Ανάμεσα στους χορηγούμενους ήταν πολλοί «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν και περιλαμβάνονται στη λίστα όσων έδωσε στη δημοσιότητα η Νοτοπούλου μόλις ανέλαβε, προκειμένου να δείξει τη διαφοροποίησή της από την προκάτοχό της, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, των ΑΝΕΛ. Δηλαδή, να δείξει ότι η Κόλλια-Τσαρουχά ήταν «το παλιό» που επιχορηγούσε για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι η ίδια είναι «το νέο» που φέρνει έναν αέρα νεανικότητας, ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανανέωσης. Έτσι, υποτίθεται ότι «ξεσκόνισε» τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων της Κόλλια -Τσαρουχά. Όμως και η ίδια δεν πήγε πολύ παραπέρα.

Έτσι, βλέπουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου 2018 η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου είχε υπογράψει (αρ. απόφασης 5644) την επιχορήγηση του φορέα «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών» με το ποσό των 3.000 ευρώ, για πληρωμή δαπανών του «2o SERRES MUSIC AND ART FESTIVAL» στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις της Μακεδονίας και της Θράκης». Βέβαια, ο ίδιος φορέας είχε πάρει 2.000 ευρώ με την 3997 απόφαση της Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά και 1.000 ευρώ με λίγο παλαιότερη απόφασή της ιδίας.

Βεβαίως, το ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης «την υποχρεώνει» να κατευθύνει σοβαρό ποσοστό ενισχύσεων σε εκδηλώσεις, φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Ας πούμε, 7.000 ευρώ στον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ Τρίτων, που διοργανώνει τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Αλλα τόσα (7.000 ευρώ) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α., φορέα που έχει ως στόχο (σύμφωνα με τη δική του διατύπωση) «να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική ατζέντα ανάπτυξης με ρεαλισμό, συνεργασία και σχεδιασμό». Με πεντοχίλιαρα επιχορηγούνται σύλλογοι όπως οι «Φίλοι της Παραλίας». Πρόκειται για άγνωστο στη Θεσσαλονίκη σύλλογο, εκτός εάν η απόφαση εννοεί τον πολύ δραστήριο σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας», τον οποίο η Κατερίνα Νοτοπούλου θέλει να έχει στο πλάι της. Επίσης, η αστική μη κερδοσκοπική ΡΙΦΡΕΣ, η οποία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα αρχεία του ΓΕΜΗ και δεν έχει αναπτύξει κάποια αξιοσημείωτη ή μη δράση. Ακόμη, ο φορέας ACTION ART που αν και ιδρύθηκε από το 2009 εμφανίζει ιδιαίτερη δραστηριοποίηση από το 2017 και πέρα. Η πολιτιστική εταιρία ΕΠΙ ΣΚΟΠΩΝ που αναφέρεται ότι επιχορηγείται, προφανώς είναι ο  πολιτιστικός οργανισμός «Επί σκοπόν», για τον οποίο δεν βρίσκουμε ούτε website ούτε κάποια εμφανή δραστηριότητα

Κατόπιν τούτων, το Twitter δεν έμεινε ασυγκίνητο και οι χρήστες του από χθες το βράδυ έχουν ξεκινήσει ένα non stop πάρτι ξεκαρδιστικών κι αιχμηρών αναρτήσεων:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ