Πολιτικη & Οικονομια

Ο Λαφαζάνης στην πορεία των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία

Συνάντηση με ευρεία αντιπροσωπεία της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λικ Μελανσόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διιαδήλωση - Κίτρινα γιλέκα - Γαλλία
Διιαδήλωση - Κίτρινα γιλέκα - Γαλλία / © EPA/IAN LANGSDON

Συνάντηση με ευρεία αντιπροσωπεία της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λικ Μελανσόν, με επικεφαλής τον Εμανουέλ Μπομπάρ (οργανωτικό υπεύθυνο και υπεύθυνο της εκλογικής καμπάνιας της «Ανυπότακτης Γαλλίας») και τον Γιουνούς Ομαρτζί (ευρωβουλευτή του κόμματος) είχε στο Παρίσι η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από τον γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και από τα στελέχη της ΛΑΕ στη Γαλλία, Βαγγέλη Γούλα, Μανώλη Κοζαδίνο και Στάθη Κουβελάκη.

Όπως σημειώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, «στη συνάντηση ο Ε. Μπομπάρ και ο Γ. Ομαρτζί έστειλαν τους χαιρετισμούς του Ζαν Λικ Μελανσόν στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως επιθυμούσε, στη συνάντηση».

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Η αντιπροσωπεία της "Ανυπότακτης Γαλλίας" εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της στη ΛΑΕ, στους αγώνες της και την πολιτική της προσπάθεια, ενώ υπογράμμισε και την πλήρη υποστήριξη της "Ανυπότακτης Γαλλίας" στη συμμετοχή της ΛΑΕ στο ευρωψηφοδέλτιο "Τώρα ο Λαός", το οποίο συναποτελείται από αριστερά κόμματα ευρωπαϊκών χωρών και προτίθεται να δώσει τη μάχη των επόμενων ευρωεκλογών το Μάιο. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στην "Ανυπότακτη Γαλλία" και τους αγώνες της και τόνισε ότι προσβλέπει στο ρόλο της "Ανυπότακτης Γαλλίας" για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων στη Γαλλία και ειδικότερα στο μεγάλο και ηρωικό κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», ενώ καταδίκασε «τον πρωτοφανή και βάρβαρο αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν, ο οποίος έχει στοιχίσει πολλές αναπηρίες και θανάτους αγωνιστών του κινήματος».

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε υπογράμμισε, επίσης, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Φιλίπ Ζιραβέρ, στέλεχος των «Κίτρινων Γιλέκων», υπεύθυνος εργατικής πολιτικής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», θα βρίσκεται στις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα συμμετάσχει σήμερα το μεσημέρι (14.00) στη μεγάλη πορεία εργαζομένων και των «Κίτρινων Γιλέκων», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη σημερινή πανεργατική απεργία στη Γαλλία «ενάντια στην πολιτική λιτότητας και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν».

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική συνάντηση-συζήτηση του γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με μέλη και φίλους της ΛΑΕ αλλά και Γάλλους πολίτες ελληνικής και μη καταγωγής, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ