Πολιτικη & Οικονομια

Μαζί στην εκκίνηση!

Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 454
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51587-114571.jpg

Νέος επιστήμονας με καινοτόμες ιδέες; Καλύτερα ψάξου στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον. Διέξοδο σε αυτή την αντίληψη επιχειρεί να δώσει η πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Μαζί για την εκκίνηση!», η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιστημόνων.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, για να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά μια καινοτόμα ιδέα χρειάζεται υποστήριξη. Ένα χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλές, δικτύωση και καθοδήγηση. Σημαντικοί παράγοντες που προσφέρει η πρωτοβουλία «Μαζί στην εκκίνηση!», μαζί με το θεσμό του εθελοντή - μέντορα, με περισσότερα από 30 ανώτατα και ανώτερα στελέχη του ΣΕΒ να έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Θα έχεις δίπλα σου

• Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την υλοποίηση.

• Κατευθύνσεις ως προς την εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

• Επιμόρφωση-ενδυνάμωση της προσωπικής αποτελεσματικότητάς τους.

• Δικτύωση με επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς φορείς και λοιπούς κρίσιμους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας (πελάτες, προμηθευτές κ.λπ.).

• Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια (ανάπτυξη εξωστρεφούς επιχειρηματικής στρατηγικής, σήμανση προϊόντων για εξαγωγή, αναζήτηση συνεργατών στο εξωτερικό κ.λπ.

Η πρωτοβουλία «Μαζί για την εκκίνηση!» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη συμμετοχή του δικτύου επιχειρήσεων του ΣΕΒ, πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το οποίο μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας παραχωρούν ήδη δύο χώρους φιλοξενίας της δράσης, στην Αθήνα και τον Βόλο. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE. 


Τα εγκαίνια των χώρων φιλοξενίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, όπου θα μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο διευθυντής του Δημόκριτου Νικόλας Κανελλόπουλος. Πληρ.: 211 5006134

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ