Πολιτικη & Οικονομια

Δείτε live: Ισότητα και σεξισμός στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχουν;

#rotiste_mas στην ανοιχτή ζωντανή συζήτηση του Lean In Hellas

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trans-sexuality-3554250_1920.jpg

Το 2017 και το 2018 το θέμα των διακρίσεων λόγω φύλου άρχισε να τίθεται στο εντονότερα προσκήνιο. Ένας εκτεταμένος διάλογος αναπτύχθηκε γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση, τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις, τον εκφοβισμό και τις πιέσεις εις βάρος των γυναικών, κυρίως στον εργασιακό χώρο αλλά και γενικότερα.

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Παράλληλα, μέτρα που στοχεύουν στην προαγωγή της πραγματικής ισότητας και στην προστασία ατομικών δικαιωμάτων σταδιακά άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή. Θέματα όπως η ισότητα στο σύστημα αμοιβών άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο. Πολλές χώρες προχωρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολύνουν γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ να καταγγέλλουν σχετικά περιστατικά.


Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Πόσοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα; Πόσοι άραγε πιστεύουν ότι υπάρχει μισθολογικό χάσμα; Πόσα περιστατικά παρενόχλησης ή ακόμη βίας πραγματικά καταγγέλλονται; Πόσοι γνωρίζουν ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν ξεπερνά το 29% του συνόλου των επιχειρήσεων;

Σύμφωνα με το Gender Equality Index 2017 «Greece’s score is about 16 points below the EU-28 average. Greece is ranked 28th in the EU, one position lower than in 2005!»

Τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενη γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα; Υπάρχουν ακόμα ανδροκρατούμενοι επαγγελματικοί τομείς; Μπορούμε να απαλλαγούμε από χρόνια εδραιωμένα στερεότυπα; Τι σημαίνει άραγε σεξισμός; Υπάρχει ακόμη αμφιβολία ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι; 

Τότε #rotiste-mas, στην ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση του Lean In Hellas, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, 18:30-20:00, στο Free Thinking Zone, Σκουφά 64, με ερωτήσεις αποκλειστικά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.


Συμμετέχουν:

Γρηγόρης Βαλλιανάτος (σύμβουλος επικοινωνίας, ακτιβιστής)

Ελίζα Βόζεμπεργκ (ευρωβουλευτής EPP)

Κώστας Γιαννακίδης (δημοσιογράφος)

Κατερίνα Γκαγκάκη (επικοινωνιολόγος)

Ιωάννα Δρέττα (Marketing Greece)

Ιωάννα Ζυγά (πολιτική επιστήμων, εκπρόσωπος Lean in)

Εύα Καϊλή (ευρωβουλευτής SDE)

Kωνσταντίνος Μπογδάνος (δημοσιογράφος)

Αγγελική Παπαδοπούλου (Stoiximan)

Υακίνθη Παρασκευοπούλου (ψυχολόγος, εκπρόσωπος Lean in)

Εύα Στάμου (συγγραφέας, εκπρόσωπος Lean in)

Λευτέρης Παπαγιαννάκης (Αντιδήμαρχος Αθηναίων, εκπρόσωπος Lean in)

Στάθης Χαϊκάλης (Communication Effect)

Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας)

Για την επιτόπια παρουσία θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Είσοδος αυστηρά μέχρι 18:00.

50967325_2278981982112413_8247647770345734144_n.jpg

Λίγα λόγια για το Lean in Hellas

Το Lean In Hellas ανήκει στη διεθνή πλατφόρμα Lean in που ίδρυσε η Sheryl Sandberg. Eίναι ένα δίκτυο ανθρώπων, που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και σήμερα έχει 40,000 κύκλους σε περισσότερες από 140 χώρες στον κόσμο, με κοινές ανησυχίες για θέματα που συμβαίνουν γύρω μας, με έμφαση στην προώθηση της ηγεσίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης των γυναικών. Σκοπός τους είναι να οργανώσουν συζητήσεις και δράσεις προκειμένου να γίνει κατανοητή και να προωθηθεί η ισότητα των φύλων και το σεβασμό στα δικαιώματα των ατόμων εκείνων εις βάρος των οποίων είναι πιθανό να συμβαίνουν διακρίσεις ή αδικίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ