Πολιτικη & Οικονομια

Γρ. Ψαριανός: Το «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι λάθος σύνθημα

«Γιατί ισχύει μόνο ιστορικά και συναισθηματικά. Γεωγραφικά, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» υποστήριξε μεταξύ άλλων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ξέρουμε όλοι πως ο Τσίπρας προχώρησε σ’ αυτή τη Συμφωνία όχι γιατί επιθυμούσε μια λύση ενός θέματος που εκκρεμούσε αλλά κυρίως γιατί ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιλώντας στο Ράδιο Βερα 91,8 του Βόλου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν επιδίωξε καμία συναίνεση. «Όταν τάσσεσαι υπέρ, ξέρεις ότι ψηφίζεις μια προβληματική Συμφωνία, δίνοντας το φιλί της ζωής στον Τσίπρα ο οποίος έκανε αυτή τη Συμφωνία μόνος του, εκτός εθνικής γραμμής» πρόσθεσε.

«Είμαι αντίθετος στα συλλαλητήρια. Εγώ δεν είμαι ούτε Μεγαλέξανδρος, ούτε μακεδονομάχος ούτε καλόγρια που κατεβαίνει με το φουρό της , ούτε καμιά καραδεξιούρα. Το Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι λάθος σύνθημα γιατί ισχύει μόνο ιστορικά και συναισθηματικά. Γεωγραφικά, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» υποστήριξε.

«Ήμουν και είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, erga omnes και παντού. Αλλά όταν η γλώσσα, η ιθαγένεια και η προέλευση προϊόντων λέγεται σκέτα μακεδονική, δεν το ψηφίζω. Θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα κι ελάτε σε 5 χρόνια να μου πείτε πώς θα τα διορθώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι γείτονες δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή αναθεώρηση Συντάγματος κι από εκείνα τα αλυτρωτικά που έλεγε, παραμένουν όλα και δεν έχουν αλλάξει τίποτα» είπε ενώ πρόσθεσ πως «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας δώσει το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας να το δούμε στη Βουλή. Και επίσημα η κυβέρνηση δεν μας έδωσε τίποτα, παρά μόνο ο κ. Κατρούγκαλος μας έδωσε σε περίληψη το αγγλικό κείμενο».

Στην συνέχεια ο κ. Ψαριανός υποστήριξε ότι «Θέλω αδελφικές σχέσεις με τους γείτονες και θεωρώ γελοιότητα τα εμπάργκο και τα περί απειλών. Δεν φοβάμαι πως ενάμισι εκατομμύριο φουκαράδες θα μας πάρουν το Αιγαίο. Αλλά για να έχουμε καλές σχέσεις με τον γείτονα, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες σχέσεις».

Αναφερόμενος δε στις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά πως «Το ΠΟΤΑΜΙ νομίζω έχει κλείσει τον κύκλο του γιατί κάναμε σοβαρά λάθη. Και ακόμα ζει τις αντιφάσεις του».