- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση συνεργατών: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής
Αλλαγή ρότας από τη ΝΔ
Αλλαγή ρότας από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση συνεργατών του και δεν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί προεξοφλημένο το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, με δεδομένη την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνση του Αλέξη Τσίπρα μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Επίσης, τα δεδομένα άλλαξαν και μετά τη σημερινή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής και την ανάδειξη εκ μέρους της ΝΔ του ζητήματος που έχει ανακύψει με τις αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ. Κρίθηκε έτσι σκόπιμο νααναδειχθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και η ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οδηγεί στην καταπάτηση της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα τη de facto αποδοχή του όρου που έθεσαν τα Σκόπια να κυρωθεί πρώτα η συμφωνία και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή προκειμένου να ισχύσουν οι συνταγματικές τροποποιήσεις στη γειτονική χώρα.
Επίσης, κρίθηκε πως με αυτό τον τρόπο η Πειραιώς θα κινδύνευε να προσφέρει επικοινωνιακό άλλοθι τόσο στον πρωθυπουργό, τη δεδομένη στιγμή, όσο και δυνατότητα στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έως τώρα παρέσχεσε στον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, μια τέτοια πρόταση μορφής πιθανότατα θα διευκόλυνε και τον Σταύρο Θεοδωράκη αφού θα καταψήφιζε μεν την κυβέρνηση, αλλά με την ψήφο του, από την άλλη θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.