- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο
«Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της»
Συγκεκριμένα ερωτήματα θέτει η ΝΔ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα και την αντίδραση της Αστυνομίας.
Η ΝΔ ζητά να μάθει γιατί επέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει ως τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια, γιατί ενώ υπήρχαν 2.000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, όταν μόλις προσφάτως προσήγαγαν ακόμη και ειρηνικούς πολίτες όταν σήκωσαν ένα πανό κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής στο οποίο θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας και τέλος ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Η ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για «αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες οι οποίες, όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος, «δείχνουν τους συγκεκριμένους τραμπούκους με καλυμμένα τα πρόσωπα να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους».
Για τη ΝΔ, από αυτές τις φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν «αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και την Αστυνομία για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Και γι' αυτό φέρει βαρύτατη ευθύνη όχι μόνο το κυβερνητικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αρνήθηκε να παραιτηθεί» ενώ ευθύνες επιρρίπτει και στην ηγεσία της Αστυνομίας που, όπως λέει, δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο.
«Όσο για το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα η αντιπολίτευση δεν καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, ας το καταλάβουν πλέον καλά: Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Και με αυτό το δεδομένο, θέτει στην κυβέρνηση ένα ακόμη ερώτημα: Γιατί άραγε κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια;» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.