Πολιτικη & Οικονομια

Το αδιάψευστο σημάδι πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και επίκαιρα σχόλια από το Inbox της A.V.

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
inbxxxx.jpg

Τι ήταν για κάποιους η Συμφωνία των Πρεσπών; Πώς λειτουργεί η προπαγανδιστική διαχείριση κρίσεων; Τι μπορεί να εννοεί ένας πρωθυπουργός όταν λέει ότι η υπουργοποίηση του αρχηγού του στρατού στέλνει μηνύματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας; Δείτε τα σχόλια της A.V. για την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις όπως δημοσιεύτηκαν στο Inbox του athensvoice.gr.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής για να καταλάβει τον ενδιάμεσο χώρο, αλλά έτσι ωθεί τους ψηφοφόρους αυτών των κομμάτων σε ορκισμένο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Τόμπολα!

 

 

«Εικονοκλαστική σέχτα» η οργάνωση που ανέλαβε τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο. Σου λέει αφού η χώρα έχει γυρίσει στο 1944 και στον εμφύλιο, ας πάμε μια και καλή στον αυτοκράτορα Θεόφιλο και στον 9ο αιώνα μ.Χ.

 

 

Άμα και οι καλλιτέχνες του έντεχνου στρέφονται κατά της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πιο αδιάψευστο σημάδι: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

 

 

80 προσαγωγές στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, 20 στην Αθήνα, 6 συλλήψεις για τις αφίσες, μία για υβριστικό τηλεφώνημα. Δηλαδή, αν θέλουν ξέρουν. Αν πρόκειται για τους ίδιους, ούτε «δίκαιη λαϊκή οργή» ούτε «ακτιβισμός» Ρουβίκωνα παίζει.

 

 

Ο χρόνος αργά ή γρήγορα τα αποκαλύπτει όλα. Και οι μάσκες μία μία πέφτουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών για κάποιους ήταν απλώς το πρόσχημα για να πλησιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Προπαγανδιστική διαχείριση κρίσεων: Διαδίδουν φήμες για να παίξει η είδηση «Έκτακτη επικαιρότητα ύποπτο δέμα», το απόγευμα λένε ήταν οι ντελιβεράδες που έφερναν πίτσα. Η δουλειά έχει γίνει.

 

 

«Καθίστε κάτω, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας», είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας για τον εαυτό του. Πρέπει, όσοι το χάσατε, να δείτε το βίντεο. Είναι πολύ διδακτικό.

 

 

Την πρώτη μέρα που αποχώρησε από την κυβέρνηση, ο Πάνος είπε κάτι για τον γιο του Βούτση και κάτι για τον πατέρα της Κουντουρά. Πάρτε ποπ κορν και θέση στον καναπέ, μόλις άρχισε...

 

 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραιτήθηκε γιατί την απειλούσαν. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

 

 

«Υποκλίνομαι στον Πρωθυπουργό, τον Άνδρα, τον Ηγέτη, τον Άνθρωπο». Η Άντζυ Σαμίου σε έκσταση. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος, όλο και πιο έντονα τα πάντα θυμίζουν «Παρατράγουδα».

 

 

Κυβέρνηση Παπαγγελόπουλου-Πολάκη με κυβερνητική πλειοψηφία Παπακώστα- Δανέλλη και πολιτική υποστήριξη Αντώναρου-Ραγκούση. Όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας σε φουλ ανάπτυξη εξουσίας.

 

 

Δεν είναι ακριβές ότι η χώρα έχει γίνει Λατινική Αμερική. Το σωστό είναι ότι γίνεται Λατινική Αμερική της δεκαετίας του ’70.

 

 

Τι μπορεί να εννοεί ένας πρωθυπουργός όταν λέει ότι η υπουργοποίηση του αρχηγού του στρατού στέλνει μηνύματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας; Στο εσωτερικό δηλαδή τι είδους μηνύματα;

 

 

Αρχίζει η τελευταία φάση της παρακμής, η οποία θυμίζει έντονα τη δεκαετία του ’60.

 

 

Το να βάζεις στα social media φωτογραφίες και τηλέφωνα βουλευτών που «θα προδώσουν τη Μακεδονία μας», σε κάνει ίδιο κι απαράλλαχτο με αυτούς που σε φώναζαν «γερμανοτσολιά, δωσίλογο».

 

 

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, η νεοδημοκρατική συνιστώσα στην κυβέρνηση μετατράπηκε πια κανονικά σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Έπαρση ελληνικής σημαίας στον Γράμμο, ρίψις στεφάνου στα Ίμια, θεία κοινωνία στη Μητρόπολη. Δάκρυ. Το εθνικολαϊκιστικό κιτς αποχωρεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά όχι και από την κυβέρνηση.

 

 

Στη σύναξη της κεντροαριστεράς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο ήταν και ο Τέρενς Κουίκ! Πάλι καλά που δεν πήγε και ο Αντώναρος!

 

 

«Οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ». Με 7 λέξεις ο Βενιζέλος συνόψισε τα πάντα.

 

 

Θυμόσαστε αυτούς που χαρακτήριζαν κάποτε «πολιτικές δολοφονίες» τους θανάτους από μαγκάλι;

 

 

Πολλοί απορούν που κυβέρνηση πολιτισμένης χώρας ιδρύει πανεπιστήμιο δια της συγχωνεύσεως 3 ΤΕΙ. Το πιθανότερο είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο κάποιος θα είπε: Θυμόσαστε που παίζαμε «στα τρία κόρνερ πέναλτι»;

 

 

«Το όνομα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα», είπε, φανερώνοντας άθελά του ότι όλα μέχρι τώρα τα έκανε για την καρέκλα.

 

 

Αναζητούνται πρόθυμοι αντικαταστάτες. Τρίμηνη προσωρινή απασχόληση. Πολλά υποσχόμενο μέλλον. Πληροφορίες εντός.

 

 

Δηλαδή, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και περιμένει να δει αν θα βρεθούν βουλευτές άλλων κομμάτων πρόθυμοι να τη στηρίξουν, παρά τη γραμμή των κομμάτων τους; Και πώς ονομάζεται αυτό;

 

 

Ο Καμμένος φεύγει, ο Δανέλλης έρχεται. Απολαύστε υπεύθυνα.

 

 

Έχει υπάρξει ξανά ποτέ στη μεταπολιτευτική Δημοκρατία μας υπουργός της κυβέρνησης ο Αρχηγός του Στρατού; Πρώτη Φορά Αριστερά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ