Πολιτικη & Οικονομια

Το Ποτάμι για Ρωσία: «Ευθεία και ωμή παρέμβαση» στη συμφωνία των Πρεσπών

Αποσκοπεί στην έξαρση του εθνικισμού στις δύο χώρες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Θεοδωράκης
Σταύρος Θεοδωράκης / © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για «ευθεία και ωμή» παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στις εσωτερικές διαδικασίες της Ελλάδας και της πΓΔΜ κατηγορεί το Ποτάμι τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε χθες Δευτέρα λόγο για «έξωθεν παρεμβάσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πΓΔΜ δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η βούληση του λαού για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Ο τομέας Εξωτερικής πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού κατηγορεί τη Μόσχα για προσπάθεια έξαρσης του εθνικισμού στις δύο χώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε Ελλάδα και ΠΓΔ Μακεδονίας, αποτελεί ευθεία και ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των δύο χωρών. Αποσκοπεί δε στην έξαρση του εθνικισμού στις δύο κοινωνίες.

Σε ιταμό ύφος και με αυταρχικές διατυπώσεις, θυμίζει εποχές αποικιοκρατίας και μάλλον εμπνέεται από το δόγμα της "περιορισμένης κυριαρχίας των κρατών" της Σοβιετικής Ένωσης επί Μπρέζνιεφ.

Στις πρακτικές αυτές πρέπει να δοθεί απάντηση με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την ένταξη τους στους ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς, καθώς και με την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ισχυρή πολιτική οντότητα, με ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ