Πολιτικη & Οικονομια

Λυκούδης για Δανέλλη: Απαιτώ να δώσει τίμιες και καθαρές εξηγήσεις

«Αν ανταποκριθείς θετικά, βρίσκεσαι στη νέα πλειοψηφία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπύρος Λυκούδης
Σπύρος Λυκούδης © INTIMENEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α' Αθήνας με Το Ποτάμι και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης  «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» σχολίασε για τον Σπύρο Δανέλλη: «Αν ένας αντιπολιτευόμενος βουλευτής σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ΚΟ του κόμματός του γιατί έχει περάσει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν είναι θέμα διαγραφής του. Είναι στοιχειώδες επακόλουθο, είναι μονόδρομος και θα πρέπει και να προκύπτει ως συμπεφωνημένη απόφαση».

Και πρόσθεσε σε άλλη συνέντευξή του: «Όλες αυτές τις μέρες με συνεχείς μου δηλώσεις σε συνεντεύξεις έχω σταθεί δίπλα στον Σπύρο Δανέλλη στις επιθέσεις, κατηγορίες και ύβρεις τις οποίες δέχεται.

»Είναι εξοργιστικό να υφίσταται αυτό το bullying επειδή στη βάση της συνείδησής του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, παίρνει αυτή την απόφαση.

»Απαιτώ όμως και από τον ίδιο να δίνει εξηγήσεις καθαρές και πειστικές για την επιλογή του. Αυτός που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εγκρίνει το σύνολο της πολιτικής της και για σήμερα και για αύριο, γιαυτό και την στηρίζει. Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης για ένα θέμα. Ο πρωθυπουργός ζητάει μια νέα πλειοψηφία έναντι αυτής που είχε και έχασε. Αν ανταποκριθείς θετικά, βρίσκεσαι στη νέα πλειοψηφία. Καθαρές εξηγήσεις, τίμιες εξηγήσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ