Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου για να βολευτούν και οι δύο (video)

«Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/©INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

«Σκηνοθετημένο» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, ξεκαθαρίζοντας πως «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών και ΝΑΙ σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στη χώρα».

«Ο Πάνος Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας σε όλο το δημόσιο βίο του. Το όνομα "Μακεδονία" είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία "Μακεδονία", καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η Βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία»

Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της γείτονος «να μονοπωλεί τη "Μακεδονία" και γι' αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία. Αν δεν περάσει από τη Βουλή, τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Για το αν σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση μομφής στην περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, είπε: «Για να το ξεκαθαρίσω. Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζητήση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ