Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκης: Θα υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από πολιτικούς και κόμματα

O νέος Υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι εκδίδονται τα προεδρικά διατάγματα και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστράτευσή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος θα είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

«Θα υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από πολιτικούς και κόμματα όπως και τώρα» δήλωσε πριν από λίγο ο νέος Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητική την πρόταση του Πρωθυπουργού και διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα εκδίδονται τα προεδρικά διατάγματα και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστράτευσή του.

Η ορκωμοσία του και η τελετή παράδοσης- παραλαβής αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.

Στη συνέχεια, ενδεχομένως και αύριο, θα συγκληθεί εκ νέου το ΚΥΣΕΑ -αυτή τη φορά με τον Βαγγέλη Αποστολάκη ως υπουργό Εθνικής Άμυνας- για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή των σημερινών αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αλλά και για την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Από την αποστρατεία του ναυάρχου Αποστολάκη και μέχρι τον ορισμό νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθήκοντα αρχηγού θα ασκεί ο σημερινός υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.