Πολιτικη & Οικονομια

Σπύρος Λυκούδης: «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης»

Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη μεταρρυθμιστική δημοκρατική παράταξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
likoudis
Σπύρος Λυκούδης/©INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ξεκάθαρος στην θέση του ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστσύνης στον Αλέξης Τσίπρα, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στον Αlpha 989, ο κ.Λυκούδης τόνισε πως είναι θετικός απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις πολιτικές εξελίξεις.

Εκτίμησε δε, πως η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη μεταρρυθμιστική, δημοκρατική παράταξη, τονίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να μη δει σε αυτήν κι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε όμως πως, όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η παράταξη δεν μπορεί να συγκροτηθεί.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε δε: «Είπε το αυτονόητο ο κ Τσίπρας. Είπε ότι αν φύγει ο Καμμένος, δεν έχω πλειοψηφία, δεν μπορώ να προχωρήσω σε πρωτοβουλίες, ακόμα και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα αναζητήσω νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ψήφο εμπιστοσύνης και αν δεν την βρω και αυτή, θα πάω σε εκλογές. Από κει και πέρα ακούω διάφορα για το τι θα πει την Παρασκευή με τον κ Καμμένο».  

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα και ο πολιτικός περίγυρος την ώρα που θα έρθει η Συμφωνία» σχολιάσε ο κ. Λυκούδης ενώ υποστήριξε ότι «Εγώ έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαι θετικός απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις πολιτικές εξελίξεις.  

Εγώ δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν είμαι κυβερνητικός βουλευτής και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον κ Τσίπρα, σημαίνει αποδοχή της συνολικής του πολιτικής. Δεν θα το κάνω. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη μεταρρυθμιστική δημοκρατική παράταξη, δεν μπορεί κανείς να μην δει σε αυτήν κι ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η παράταξη δεν μπορεί να συγκροτηθεί».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ