Πολιτικη & Οικονομια

Προσωρινή ανακωχή Τσίπρα – Καμμένου λόγω Μέρκελ

Την Παρασκευή το κρίσιμο τετ α τετ των κυβερνητικών εταίρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας = Πάνος Καμμένος
Αλέξης Τσίπρας = Πάνος Καμμένος / © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανακωχή λόγω Μέρκελ. Το χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Πάνο Καμμένο φαίνεται ότι τουλάχιστον για την ώρα λειτούργησε κατευναστικά, καθώς ο υπουργός Άμυνας αποφάσισε να αναβάλει τη συνέντευξ;h του στο STAR για την ερχόμενη Παρασκευή, μετά δηλαδή την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Ελλάδα και το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.

Σημαντικό ρόλο για την “προσωρινή ανακωχή”, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξε η επικείμενη διήμερη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και το ενδοκυβερνητικό θρίλερ έλαβε παράταση 48 ωρών προκειμένου η εικόνα αποσύνθεσης της συγκυβέρνησης να μην επισκιάσει την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, υπό το φόβο να στείλει λάθος μήνυμα σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να υποβαθμίσει το αφήγημα περί “αλλαγής σελίδας” μετά την έξοδο από το Μνημόνιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον εταίρο του την έντονη δυσφορία του για την επιλογή του Πάνου Καμμένου να “στήσει” μία άτυπη τηλεμαχία (ο Αλέξης Τσίπρας είχε κανονίσει την Τρίτη στις 7 το βράδυ στο Open και ο Πάνος Καμμένος την ίδια ημέρα στις 8 στο Star ). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καλή τη πίστει» δέχθηκε να αναβάλλει τη δική του τηλεοπτική συνέντευξη και συμφώνησαν να μη μιλήσουν δημοσίως για το μέλλον της συγκυβέρνησης πριν γίνει η τετ α τετ συνάντηση. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ