Πολιτικη & Οικονομια

Σενάρια για έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Σε τεντωμένο σχοινί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας - Πάνος Καμμένος
Αλέξης Τσίπρας - Πάνος Καμμένος / © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, φέρνουν,  σύμφωνα με πληροφορίες, έκτακτο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου τις επόμενες ώρες. Μετά την έκρηξη, άλλωστε, που προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ για «αποστάτες», αλλά και οι προειδοποιήσεις (διά στόματος Κατσίκη σήμερα) ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, παγιώνεται το κακό κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Την ίδια ώρα στους κόλπους των ΑΝΕΛ αρκετά είναι τα στελέχη του κόμματος που απομακρύνται από τη γραμμή Καμμένου. 

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σημείωσε σήμερα ότι «εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση. Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» τόνισε μιλώντας στον Real fm 97,8.

Στον αντίποδα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 την άποψη ότι όταν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη». 

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε.

Στην ερώτηση πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Επιπλέον, ως «δώρο» χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο, εξ αιτίας της διαφοροποίησής του, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, o βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του, αφού πρώτα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Όπως είπε, καμία δική του ενέργεια δεν θα συντελούσε στο να πέσει η κυβέρνηση.

Με την τοποθέτησή του αυτή ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί... αποστασίας, στον απόηχο δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για μυστική συνάντηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του με τον ΣΚΑΪ ότι πήγε στο Μαξίμου, υποστηρίζοντας όμως ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δώσει ευχές για την καινούρια χρονιά στον πρωθυπουργό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ