Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής αν φύγουν οι ΑΝΕΛ

«Ο κ. Καμμένος δεν θα υπερψηφίσει ποτέ μια πρόταση δυσπιστίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Δημήτρης Τζανακόπουλος/©INTIME/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Στο θέμα της ενδεχόμενης αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή προς κύρωση, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση «θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη», φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ σε σειρά ζητημάτων, από το ονοματολογικό της πΓΔΜ έως την οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και τρία χρόνια επιμένει στην ανάγκη για πρόωρες εκλογές.

«Αυτό το κάνει γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο της και για να μην μπορέσει ο ελληνικός λαός να συγκρίνει την τετραετία 2015-2019 με την τετραετία 2010-2015. Αυτό είναι και κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει» είπε.

Αναφορικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας οτι θα γίνει δεκτή με περισσότερες από 151 ψήφους. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού που προσανατολίζονται να δώσουν θετική ψήφο.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «είναι καλοδεχούμενη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προκύπτει απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής, καθώς «ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει σαφώς ότι θα αποχωρήσει, αλλά δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Αναμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε τον προηγούμενο Ιούνιο για να λάβει την ίδια ακριβώς απάντηση» ανέφερε και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει η πιθανότητα πολιτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με περίπτωση ανασχηματισμού, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η φιλοσοφία του πρωθυπουργού δείχνει ότι επιθυμεί να ενεργοποιούνται δυνάμεις και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, απέκλεισε ευρύ ανασχηματισμό σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ.

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ και τις πρόσφατες δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη που προκάλεσαν σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ είπε το αυτονόητο για τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Καταλόγισε, μάλιστα, στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απομάκρυνση από την πρόοδο.

«Φαίνεται να λειτουργεί ως συμπλήρωμα μιας ακραίας Δεξιάς» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ