- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το υπουργείο παιδείας «διορθώνει» τον Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές
Η προσθήκη στα λεγόμενα του υπουργού, που άλλαξε το νόημά τους
«Να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή, αλλά στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι δηλώσεις διαφοροποιήθηκαν ελαφρώς.
Κάνοντας λόγο για αναβάθμιση του απολυτηρίου του Λυκείου, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε στη Βουλή κατά λέξη ότι θα ιδρυθεί ένα «σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο».
Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιήθηκε προστέθηκε ο σύνδεσμος «και» για να περάσει η εικόνα ότι ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε πως το νέο σύστημα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια θα επιτρέπει στους μαθητές να συνεχίζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι μόνο μέσω των εξετάσεων αλλά και με μόνο το απολυτήριο. Ίσως για να καλύπτει η προαναγγελία όλα τα γούστα.
Για του λόγου το αληθές, δείτε το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας:
Κι εδώ διαβάστε κατά λέξη από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής την ομιλία του Κώστα Γαβρόγλου.
«Όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετηθεί η Γ΄ Λυκείου. Η Γ΄ Λυκείου, όπως ξέρετε, στη χώρα μας είναι μια τάξη σχεδόν φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ΄ Λυκείου, για το οποίο έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πασχίζουν να μπορέσουν να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο του Λυκείου, να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.