- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωτοβουλία ώστε οι Τσίπρας και Ζάεφ, να είναι υποψήφιοι για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Ουιντέντ Μπουσαμαουί (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη , σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην εκδήλωση. Στ. Κούλογλου: Μεγάλη τιμή για την χώρα μας η πρόταση για την υποψηφιότητα Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης
Η Wided Bouchamaoui όπως και οι κ.κ. Κούλογλου και Ρούζιν έγιναν χθες δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.
Μετά την σημερινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου αύριο Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αξίζουν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2019 για τη συμφωνία Πρεσπών, σύμφωνα με την ακτιβίστρια Videt Bushamaui από την Τυνησία, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 2015 και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA .
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την χώρα μας η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης, που προτείνει η νομπελίστρια Wided Bouchamaoui», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου «Δεν υπάρχουν άλλα τόσο μεγάλα διεθνή γεγονότα όσο η συμφωνία των Πρεσπών. Συνεπώς θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει το βραβείο. Η ίδια η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρόκειται για το μόνο καλό νέο που μπορεί να παρουσιάσει. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρότυπο επίλυσης διεθνών διενέξεων. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα θα λάβει την υποστήριξη, εκτός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων είτε ανήκουν στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά».
«Η συμφωνία των Πρεσπών λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα και φέρνει σταθερότητα στα Βαλκάνια όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη με την ένταση στις σχέσεις Κοσόβου και Σερβίας να αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς και φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρώπη, ενώ η ηγεσία της αδυνατεί να την καθοδηγήσει», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, που απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ανταλλαγή για την μη μείωση των συντάξεων τόνισε πως «δεν γίνονται ανατολίτικα παζάρια στην ΕΕ. Όσοι τα λένε αυτά ή δεν γνωρίζουν το πολιτικό παιχνίδι στην Ευρώπη ή λένε ψέματα και δημαγωγούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.