Πολιτικη & Οικονομια

«Σκάσε Σκάι»

Άργησε αλλά έσκασε, κορίτσια. Ευχαριστημένες ή να το πάμε άλλη μια φορά;

Ρούλα Γεωργακοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι από μας έχουμε δύσκολο ύπνο. Ορισμένως μπορεί να είναι και στάση ευθύνης. Σα να κρατάμε σκοπιά, πότε θα σκάσει το επικείμενο κακό. Και όντως έσκασε. Όταν ακούστηκε ο κρότος και έτριξαν τα τζάμια του σπιτιού μου, δεν σκέφτηκα καθόλου τον Σκάι ούτε τον χάλια τελικό του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που είχε μόλις τελειώσει.

Βρε λες; Μπα, αποκλείεται. Αργότερα που είδα κι έμαθα, θυμήθηκα εκείνα τα «σκάσε Σκάι» που διακινούσαν κατά το δημοψήφισμα διακεκριμένες πριμαντόνες του καλλιτεχνικού χώρου. Άργησε αλλά έσκασε, κορίτσια. Ευχαριστημένες ή να το πάμε άλλη μια φορά;

Έτσι θα το πάμε από δω και πέρα. Όλη η Ελλάδα άκλαυτοι νεκροί, να βγουν οι μεταμοντέρνες Αντιγόνες να κάνουν την καλή πράξη της ημέρας: «Ω τάφε μου, κρεβάτι νυφικό και σκάσε Σκάι». Έξοχα!

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι θεατρική πρόβα να τα επαναλαμβάνεις ώσπου να σου πετύχουν. Συμβαίνουν μια κι έξω αλλά δεν θα μακρηγορήσω επ’ αυτού. Διότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε πεθάνει το 100ό θύμα από τη φωτιά στο Μάτι, αλλά το πήρε σβάρνα το προεκλογικό θράσος της Ρένας Δούρου. Άφκιαστο κι αστόλιστο. Έτσι θα το πάμε από δω και πέρα. Όλη η Ελλάδα άκλαυτοι νεκροί, να βγουν οι μεταμοντέρνες Αντιγόνες να κάνουν την καλή πράξη της ημέρας: «Ω τάφε μου, κρεβάτι νυφικό και σκάσε Σκάι». Έξοχα!

Ο καθένας και οι αυτοματισμοί του, σκέφτηκα, όταν άκουσα την ωραιότατη δήλωση του Νίκου Βούτση για το συμβάν. Συγκινήθηκα κιόλας που τον θυμήθηκα τότε που είχαμε δυο τρία πράγματα να ανταλλάξουμε μεταξύ μας. Τώρα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του, καθώς και σε κάθε κόρφο που είναι πλέον καταδικασμένος να οδηγεί και να καθοδηγεί αυτή τη λαίλαπα.

Με τα πρωτοσέλιδα της ντροπής που ζητούσαν την κεφαλή του βομβαρδισμένου τηλεοπτικού σταθμού πολύ πριν να σωριαστούν τζαμαρίες και να ανοίξει κρατήρας στο οδόστρωμα. Τους κατηγορώ που με το ’να χέρι τα χαρτζιλίκωναν και με τ’ άλλο τραβούσαν τα σωληνάκια από κάθε μέσο ενημέρωσης που τηρούσε φιλοευρωπαϊκή στάση. 

Και δεν είναι ο πλουραλισμός που προστατεύει τον ευρωπαϊσμό αλλά το εντελώς ανάποδο. Πάρ’ το αλλιώς και σκέψου το.