Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μπακογιάννης για την εικόνα της αποκλεισμένης Αθήνας (video)

Σχολιάζει την εικόνα της χριστουγεννιάτικης αγοράς και προτείνει λύσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την εικόνα του κέντρου της Αθήνας που σήμερα ήταν αποκλεισμένο λόγω των διαδηλώσεων, και ενώ το εορταστικό ωράριο είναι σε ισχύ σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Περπατώντας σε έναν άδειο δρόμο του Συντάγματος ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και για τρεις συνθήκες που πρέπει να διέπουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας οποιασδήποτε ομάδας πολιτών.

«Εορταστικό ωράριο. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ-άουτ. Εμείς λέμε το εξής πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Κάνε με χαρά. Αλλά, 1)θα παίρνεις άδεια και από τον Δήμο, 2)θα ισχύσει η αρχής της αναλογικότητας. Αν είστε λίγοι, στο πεζοδρόμιο. Περισσότεροι; Πάρτε μία λωρίδα. Εάν είστε πια τόσοι πολλοί, πάρτε όλα. 3)Όποιος κάνει ζημιές, θα είναι υπεύθυνος γι' αυτές. Ο διοργανωτής θα έχει την ευθύνη για ότι ζημιές προκαλούνται. Πρέπει να αλλάξει αυτό», δηλώνει.