Πολιτικη & Οικονομια

Φλαμπουράρης: Όργανα της ύπουλης εξέλιξης του καπιταλισμού ΔΝΤ και ΕΚΤ

«Οι άνθρωποι δεν είναι πάνω από τα κέρδη» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
flabouraris.jpg
© EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Στην ανάγκη συγκρότησης ενός σοβαρού και σύγχρονου κινήματος που θα αγωνίζεται για την εξάλειψη της χρηματοπιστωτικής χειραγώγησης κρατών και πολιτών, η οποία συνεχώς γιγαντώνεται μέσω του χρέους και των ελλειμμάτων, έδωσε έμφαση ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε ανοικτή συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο: «Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από τα μνημόνια - Ο ρόλος των Τραπεζών στη νέα περίοδο», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι οι τράπεζες αποτελούν ένα από τα πλέον προνομιακά πεδία της σημερινής πολιτικής σύγκρουσης.

Αυτό συμβαίνει, καθώς η χρηματοπιστωτική λειτουργία του σύγχρονου καπιταλισμού και ο νεοφιλελεύθερος ιδεολογικός κώδικας που τον συνοδεύει, «διακυβεύουν ευθέως την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και υπονομεύει ακόμη και το αστικό κράτος, δηλαδή την ίδια τη μήτρα του».

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, απαιτείται «καθημερινή εγρήγορση για μια κατοικία που εκπλειστηριάζεται, για έναν συμπολίτη μας που ταλαιπωρείται δυσανάλογα, για τη δανειοδότηση μιας επιχείρησης που προσπαθεί να επιβιώσει, για την ελαστικοποίηση του "Τειρεσία" και των μηχανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, και για πολλά άλλα». Όπως είπε, «κόκκινη» γραμμή αποτελεί το σύνθημα: «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

«Ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός είναι η σύγχρονη, οργανική αλλά και ύπουλη εξέλιξη του βιομηχανικού καπιταλισμού, που τον έχει υποτάξει, πράγμα που σημαίνει ότι η πλασματική οικονομία, ο "αέρας", έχει πάρει κεφάλι από την πραγματική οικονομία με τα θεσμικά εργαλεία ισχύος του: ΕΚΤ, ΕSM και ΔΝΤ» πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ