- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαυρωτάς: Υπάρχει θετική προδιάθεση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
«Αλλά θα περιμένουμε να δούμε όλα τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή»
«Υπάρχει θετική προδιάθεση, θα περιμένουμε να δούμε όλα τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή που θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή» τόνισε σήμερα ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».
Με αφορμή τις αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, ότι «πρέπει να σκεφτούμε, όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά», ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε: «νομίζω ότι η απάντηση που δίνουμε δεν διαφέρει από αυτήν που είχαμε δώσει και τον Ιούνιο, ότι υπάρχει θετική προδιάθεση, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας, και ότι θα περιμένουμε να δούμε πώς θα έρθει και με τα θέματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και με τη ρητορική της γειτονικής χώρας και θα πάρουμε τις αποφάσεις όταν θα έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή».
Για το αν έχει αλλάξει κάτι στη στάση του Ποταμιού, διευκρίνισε: «εμείς πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό έχει τις πρόνοιες εκείνες που κατά τη γνώμη μας είναι επαρκείς» ωστόσο πρόσθεσε: «από την άλλη μεριά όμως πρέπει να ερμηνεύεται το ίδιο και από την πλευρά των Σκοπίων και βλέποντας δηλώσεις από τον κ. Ζάεφ να μιλάει για Μακεδόνες του Αιγαίου - βέβαια για εσωτερική κατανάλωση το κάνει αυτό, καταλαβαίνουμε ότι θέλει να περάσει την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την Συνταγματική αναθεώρηση - αλλά πρέπει και εκείνος να καταλάβει κάποια στιγμή ότι αυτές οι υπερβολές οι λεκτικές ίσως βάζουν σε κίνδυνο από την εδώ πλευρά και την ίδια τη συμφωνία. Δηλαδή κάπου πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια».
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε: «δεν ισχύει ότι το βάζουμε αυτό σε ένα παζάρι με τη ΝΔ, γιατί όσο και αν έχει αγωνία η παρούσα κυβέρνηση για να περάσει η συμφωνία, νομίζω ότι άλλο τόσο έχει αγωνία και η επόμενη κυβέρνηση για το αν θα περάσει αυτή η συμφωνία ώστε να μην την έχει μπροστά της».
Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε, άλλωστε, ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές και ανέφερε ότι, σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου πριν από τρεις εβδομάδες, θα στηρίξει τη δική του ατζέντα στην οποία περιλαμβάνονται τα επτά βασικά του σημεία που το κάνουν διακριτό στο πολιτικό σύστημα, στο προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο. Αυτά αφορούν, όπως σχολίασε, «το θέμα του αντιπελατειακού μετώπου, της μικρομεσαίας τάξης ως βασικού μοχλού ανάπτυξης, της παιδείας, των δικαιωμάτων κ.α.».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει για ΒΟΑΚ και Canadair
Bιομηχανίες και σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Χρονίων Παθήσεων
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Διερωτήθηκε γιατί, εφόσον υπήρχαν υποψίες εναντίον του για το πρόσωπό του, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.