- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαυρωτάς: Υπάρχει θετική προδιάθεση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
«Αλλά θα περιμένουμε να δούμε όλα τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή»
«Υπάρχει θετική προδιάθεση, θα περιμένουμε να δούμε όλα τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή που θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή» τόνισε σήμερα ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».
Με αφορμή τις αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, ότι «πρέπει να σκεφτούμε, όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά», ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε: «νομίζω ότι η απάντηση που δίνουμε δεν διαφέρει από αυτήν που είχαμε δώσει και τον Ιούνιο, ότι υπάρχει θετική προδιάθεση, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας, και ότι θα περιμένουμε να δούμε πώς θα έρθει και με τα θέματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και με τη ρητορική της γειτονικής χώρας και θα πάρουμε τις αποφάσεις όταν θα έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή».
Για το αν έχει αλλάξει κάτι στη στάση του Ποταμιού, διευκρίνισε: «εμείς πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό έχει τις πρόνοιες εκείνες που κατά τη γνώμη μας είναι επαρκείς» ωστόσο πρόσθεσε: «από την άλλη μεριά όμως πρέπει να ερμηνεύεται το ίδιο και από την πλευρά των Σκοπίων και βλέποντας δηλώσεις από τον κ. Ζάεφ να μιλάει για Μακεδόνες του Αιγαίου - βέβαια για εσωτερική κατανάλωση το κάνει αυτό, καταλαβαίνουμε ότι θέλει να περάσει την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την Συνταγματική αναθεώρηση - αλλά πρέπει και εκείνος να καταλάβει κάποια στιγμή ότι αυτές οι υπερβολές οι λεκτικές ίσως βάζουν σε κίνδυνο από την εδώ πλευρά και την ίδια τη συμφωνία. Δηλαδή κάπου πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια».
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε: «δεν ισχύει ότι το βάζουμε αυτό σε ένα παζάρι με τη ΝΔ, γιατί όσο και αν έχει αγωνία η παρούσα κυβέρνηση για να περάσει η συμφωνία, νομίζω ότι άλλο τόσο έχει αγωνία και η επόμενη κυβέρνηση για το αν θα περάσει αυτή η συμφωνία ώστε να μην την έχει μπροστά της».
Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε, άλλωστε, ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές και ανέφερε ότι, σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου πριν από τρεις εβδομάδες, θα στηρίξει τη δική του ατζέντα στην οποία περιλαμβάνονται τα επτά βασικά του σημεία που το κάνουν διακριτό στο πολιτικό σύστημα, στο προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο. Αυτά αφορούν, όπως σχολίασε, «το θέμα του αντιπελατειακού μετώπου, της μικρομεσαίας τάξης ως βασικού μοχλού ανάπτυξης, της παιδείας, των δικαιωμάτων κ.α.».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tόνισε ότι δεν πιστεύει στις λογικές εσωτερικού διχασμού
Ταχύτερες συντάξεις, εξάλειψη γραφειοκρατίας και άμεση πρόσβαση στο ασφαλιστικό ιστορικό
«Οι σκοποί και οι αρχές του Χάρτη βρίσκονται υπό βαθιά πίεση», τόνισε ο Γκουτέρες
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν καθαριστεί και βαφτεί όλοι οι σταθμοί
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Τι είδαμε στην ιδρυτική εκδήλωση με φόντο την Ακρόπολη: Το ακροατήριο κι ένα ακρωνύμιο που έπιασε τους περισσότερους απροετοίμαστους
Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το νέο κόμμα
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν εντός της ημέρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.