Πολιτικη & Οικονομια

Νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΤΑΔ Α.Ε. Κ. Μανιατόπουλος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος προτάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει χρέη προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι σήμερα εκτελούσε χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και ήταν μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Πριν από τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1941. Είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Βρυξέλλες, 1986 – 1995).

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Παράλληλα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα Ενέργειας, Αν. Μέλος του Συμβουλίου Αναιρέσεων του “Agency for the Cooperation of European Energy Regulators” (ACER, Slovenia), Μέλος του “Club de Nice - Energie et Géopolitique”, κλπ.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Μονάδας Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΚΟ, Πρόεδρος του ΟΣΚ, κ.ά.

Έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και Πρόεδρος ή Μέλος πολλών Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Φορέων.

Είναι Μηχανικός παραγωγής (Μ.–Η.) του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Έρευνα, Οικονομία και Στατιστική, στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Λ.Χ.