- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Παράθυρο» Ξυδάκη να «σπάσει» η συμφωνία των Πρεσπών
«Αν συνεχίσει ο Ζάεφ να ερμηνεύει κατά το δοκούν τα συμφωνηθέντα»
Αναβρασμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί «μακεδονικής» γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι.
«Ήδη, τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι' αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές» πρόσθεσε.
Ερωτώμενος, όμως, για το μέλλον της συμφωνίας σε περίπτωση που ο Ζάεφ επιμείνει στη ρητορική του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη συμφωνία και να μη τη φέρει για κύρωση στη Βουλή.
Ξυδάκης: «Κοιτάξτε, βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ, και είπε ότι "ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει". Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών, να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε. Δηλαδή, αν φτάσουμε σε αθέτηση».
Δημοσιογράφος: Δηλαδή να μην την κυρώσουμε στη Βουλή;
Ξυδάκης: «Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί. Αλλά μένει να το δούμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.