Πολιτικη & Οικονομια

Πότε θα διακόπτεται η χρηματοδότηση κόμματος

Ουσιαστικά αφορά τη ΧΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεθαύριο Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που αναστέλλει τη χρηματοδότηση κομμάτων, όταν εναντίον συγκεκριμένου ποσοστού βουλευτών ή ηγετικών στελεχών έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση προς κάποιο πολιτικό κόμμα, σε περίπτωση που ο αρχηγός ή τουλάχιστον το 1/10 του συνολικού αριθμού βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, παραπεμφθούν αμετάκλητα σε δικαστήριο για αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων ή για άλλο κακούργημα, που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Την απόφαση για τη συγκεριμένη ρύθμιση, που στις παρούσες συνθήκες αφορά αποκλειστικά τη Χρυσή Αυγή, πήραν χτες Παρασκευή βράδυ οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης. Το νομοσχέδιο θα συνταχτεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μ.Φ.