Πολιτικη & Οικονομια

Κοτζιάς για Ζάεφ: «Αν ήμουν υπουργός Εξωτερικών θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους» (video)

«Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θέλει εκλογές για το Σκοπιανό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotzias.jpg
©EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τοποθετήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ (σ.σ. η «μακεδονική» γλώσσα θα διδάσκεται σε σχολεία στην Ελλάδα).

«Δεν βρήκα τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Αυτό για τη γλώσσα υπάρχει... Αλλά η γλώσσα καθιερώθηκε από το 1994» υποστήριξε ο πρόεδρος της κίνησης «Πράττω». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη στιγμή που αυτή «η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ, άρα δεν υπάρχει».

Επιπλέον, εξήγησε ότι στη συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι αν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών «θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους». Όπως είπε, με τα λεγόμενά του ο Ζάεφ παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας -πΓΔΜ του 1995.

Ο κ. Κοτζιάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να ρίξει  την κυβέρνηση, καθώς υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι «ο τελευταίος που θέλει εκλογές για το Σκοπιανό», προσθέτοντας ότι «δεν είμαι σίγουρος αν θα επανεκλεγεί».

Κοτζιάς στον ΑΝΤ1: θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ