Πολιτικη & Οικονομια

Το αποκαλυπτικό βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ για Μακεδόνες στην Ελλάδα και γλώσσα

«Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zaev
Ζόραν Ζάεφ / © EPA/GEORGI LICOVSKI

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να μιλά από το βήμα της Βουλής της χώρας του για Μακεδόνες στην Ελλάδα που θα μπορούν να διδάσκονται τη μακεδονική γλώσσα.

Ειδικότερα, στο αποκαλυπτικό βίντεο ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να λέει απαντώντας στην αντιπολίτευση: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι' αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».

Στην συνέχεια ο Ζόραν Ζάεφ μιλά και για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα λέγοντας: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα».

Συνέχισε λέει: «Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στην ‘Μακεδονία’. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα».

Τέλος μιλά για τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας λέγοντας πως μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν στην Ελλάδα γιατί ήταν ένα θέμα ταμπού.

Ζαεφ για μακεδονική μειονότητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ