Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η αναγνώριση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας

«H ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ / © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η «αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων», αναφέρει σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σηνειώενι ότι «μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του».

«Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει: «Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:  H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ