- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία χωρίς το Πατριαρχείο
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκε τον οικουμενικό πατριάρχη και υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής του Φαναριού στην διαπραγμάτευση για τις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.
«Με την επίσκεψή μας εδώ θέλουμε ρητά να εκφράσουμε την στήριξη μας στον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου. Ο ελληνισμός έχει ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά θέματα συνδέονται με το Πατριαρχείο. Κατά την άποψή μας καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιότατο για την πρόταση μας για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής στην Βουλή που θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πάντα με σεβασμό στο διακριτό ρόλο» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι σήμερα το πρωί.
Νωρίτερα κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του Πατριαρχείου για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά, και έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του και πάντα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας να έχει μια εξέχουσα θέση.
Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου και συνέχισε λέγοντας πως η συγκίνηση η χαρά και η τιμή για την υποδοχή είναι μεγάλη γιατί όπως τόνισε «γνωρίζουμε καλά τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου».
Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον Κώστα Σκανδαλίδη καθώς τον καθ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Δημοσίευμα παρουσίαζε την κόρη του πρωθυπουργού να έχει επιστρέψει με ιδιωτικό τζετ και κόστος 50.000 ευρώ
Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.