Κ. Γαβρόγλου: Το δημοκρατικό τόξο να καταγγέλλει την καπηλεία των καταλήψεων από ένα ναζιστικό κόμμα
Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σιγοντάρισε την ΧΑ στην καπηλεία αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός σήμερα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι η ΝΔ δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.
«Εμείς δεν καταγγείλαμε τις διαμαρτυρίες και δεν είπαμε τίποτε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Αυτό που καταγγείλαμε είναι η καπηλεία τους και δεν επιτρέπεται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην καταγγέλλουν ότι προσπαθεί να καπελώσει τις κινητοποιήσεις ένα ναζιστικό κόμμα. Αυτό εμείς καυτηριάσαμε από την πρώτη στιγμή», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει τους μαθητές στην ΧΑ.
Αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διασφαλίσει με νόμο ότι οι ιερείς θα συνεχίσουν να έχουν τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα καταργηθεί καμία οργανική θέση.
«Επίσης ο νόμος θα διασφαλίσει και όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Άλλωστε οι ιερείς δεν είναι τυπικά δημόσια υπάλληλοι απλά πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών» τόνισε ο κ.Γαβρόγλου.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της επιτροπής για την αναθεώρηση του συντάγματος αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε σχέση με το άρθρο 3 του συντάγματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.