Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 451

Αλήθεια, τι έγινε το περιβόητο σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς»;

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 451
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κι όμως, μάθαμε πως το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και καιρό είχε εικόνα για τα έργα και ημέρες της «Χρυσής Αυγής». Από πρώτο χέρι μάλιστα, από την ΕΥΠ.


Αλλά μάθαμε και κάτι ακόμα. Με βάση εκθέσεις της ΕΥΠ σε ανύποπτο χρόνο –στις αρχές του 2013–, υπήρχε η εκτίμηση για εσωτερικό διχασμό στους κόλπους της ΧΑ σε ακραίους και μετριοπαθείς!


Ύστερα, άρχισαν να επωάζονται οι θεωρίες περί «ενσωμάτωσης»...


Τότε έγιναν και οι κρούσεις για επανένταξη του Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, μήπως μαζί του επιστρέψουν και οι... «μετριοπαθείς» της ΧΑ.


Αλήθεια, πού είναι ο πρόεδρος; «Πολύς κόσμος, ακόμα και σοβαροί από τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε πού είναι ο Καρατζαφέρης, λείπει από τη Βουλή» είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Κι εμείς που αναρωτιόμασταν τι λείπει, τι λείπει...


Ο Χρύσανθος δεν είναι μόνος στη θεωρία των δύο άκρων. Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης τάχθηκε δημόσια στο πλευρό του. Τουλάχιστον αυτός ξέρουμε τι λέει. Οι άλλοι, του Μαξίμου, που σιωπούν;


Οι περισσότεροι υπουργοί –πλην Αβραμόπουλου και Κυρ. Μητσοτάκη– σιώπησαν επίσης για τη θεωρία των δύο άκρων. Έκαναν πως δούλευαν στα υπουργεία τους...


Πάντως ένας από αυτούς που δεν μίλησαν, έλεγε πως πλέον «τη ΝΔ την κυβερνά η ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης. Ούτε καν αυτοί που κάποτε πέρασαν και αποχώρησαν από την ΠΟΛ.ΑΝ.».


Η ιδέα για υποψηφιότητα της βουλευτίνας της ΝΔ Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να «ψήνεται». «Δεν ενδιαφέρομαι» λέει η ίδια, αλλά στο παρασκήνιο άλλα ψιθυρίζει σε φίλους.


Ωστόσο, συνάδελφός της αναρωτήθηκε τι τύχη θα έχει η Έλενα αν βρεθεί σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Μπουτάρη. «Είναι απλό, δεν θα υπάρξει τηλεμαχία» απάντησε φανατικός υποστηρικτής της ιδέας...


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης δηλώνει όμηρος της Συγκλήτου. Και η Σύγκλητος τίνος όμηρος είναι;


Αλήθεια, τι έγινε το περιβόητο σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς»; Αποσύρθηκε σιωπηρά από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωτερικές ενστάσεις ως «άκρως διχαστικό».


«Η μεγάλη νίκη της Μέρκελ αποδεικνύει ότι ηγέτες με ξεκάθαρο σχέδιο για την πατρίδα τους, που μιλούν με ειλικρίνεια στο λαό τους, κερδίζουν την εμπιστοσύνη του» είπε ο Ευρ. Στυλιανίδης. Για ποιους χτυπά η καμπάνα;


Πώς γίνεται να σαρώνει η Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα να ηττάται η πολιτική της; Ρωτήστε το τμήμα ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ήταν να μην πάρουν φόρα στην κυβέρνηση… Ο υπουργός Γ. Μιχελάκης ταξίδεψε στην Ιταλία για τη σύνοδο υπουργών της ΕΕ, σε συμπαράσταση της Ιταλίδας υπουργού Ενσωμάτωσης των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε.