- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμμένος: Θα στηρίξω την συμφωνία για Τσίπρα-Ιερώνυμου μόνο αν συμφωνήσει η Ιεραρχία
«Πρέπει συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος»
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το κόμμα του θα συμφωνήσει με τις προτάσεις για τις αλλαγές στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας μόνο εάν η ιεραρχία συμφωνήσει με αυτές στο σύνολό της.
Σε ανάρτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα social media, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου πρέπει να γίνει σεβόμενη απολύτως την άποψη της Εκκλησίας αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
«Η πάγια θέση μου ως αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η ιεραρχία. Και η ιεραρχία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης. Συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια, που είναι ο θεσμός και το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να αλλαχθεί το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών τόνισε ότι «πρέπει συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος».
«Αυτές είναι δύο προϋποθέσεις οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία κανείς δεν έχει αντίρρηση, αφού θα αποφέρει έσοδα και στην Εκκλησία και στο Κράτος» κατέληξε ο κ. Καμμένος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.